Sözcü Gazetesi'nin haberine göre anavatanı Meksika olan avokadonun dünyada girmediği mutfak kalmadı. Hal böyle olunca avokadoyu keserken meydana gelen yaralanmalar da gittiktçe büyüyen bir sorun haline geldi.

Hollanda’nın Utrecht kentinde yer alan Plastik Cerrahlar Birliği, avokado keserken yaşanan yaralanmalara karşısında bir uyarı yayınladı. Böylece çok insanın avokado keserken belirgin bir bıçak kullandığını belirten uzmanlar, çekirdeği dışında tutmak isterken bıçağın kaydığını ve elin içi veya parmakların bu şekilde kesildiğini aktardı.

Dr. Annekatrien van de Kar, birlik belli sayıyı vermese de avokado popüler ışık halkası geldikçe yaralanmaların sayısının da arttığını, cerrahların her hafta birkaç vakaya müdahale ettiğini öne sürdü.


Alman yayını Bild, geçmişte ABD’de yapılan bir araştırmaya gönderme yaparak, her yıl yaklaşık 8 bin ‘avokado kurbanı’ olduğunu belirtti.

Uzmanlar, avokado çekirdeğinin kaşıkla çıkarılması ve ambalajlama sırasında yaralanmaya karşısında uyarılar yazılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: www.sacitaslan.com