Yargı’nın Pars’ı Mehmet Yılmaz Ak’ın rolü için kimden ilham aldığına şaşıracaksınız!

Kanal D’nin sezona damgasını vuran dizisi Hak, sadece başrolleriyle değil, emrindeki rollerde yer alan öteki isimlerle de çok konuşuldu. Hepsi birbirinden başarılı isimler, performansları ile dizinin öne çıkan isimleri olmayı başardılar. Oyunculuklarıyla karakterlere öbür bir karakter kazandıran isimlerden birisi de Mehmet Yılmaz Ak oldu…

Daha önce rol aldığı projelerde de performansı ile beğeni toplayan, karakterlerin dikkat çekmesini karşılayan bir oyuncu olarak hayran eden bir isimdi. Adalet’da yaşam verdiği Savcı Pars karakterinin duruşu, tavrı, hitabe şekli ile de senaryoda yazılana fazla diğer bir ruh kattığı, diziyi izleyenlerin de kararlaştırılmış olduğu bir durum.

Mehmet Yılmaz Ak, Pars karakteri ile dizinin fazla konuşulanları arasında yer almayı da başardı sezon her tarafında. Her sahnesinde de izleyici kadar ilgiyle peşine düşüp takip edilen bir karakter oldu.

Yargı'nın Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak'ın rolü için kimden ilham aldığına şaşıracaksınız! 1

Mehmet Yılmaz Ak, Savcı Pars karakteri için kimden ilham aldığını da ilk önce anlattı. Oyuncu Milliyat Sanat’a verdiği bir röportajında, Pars’ın enerjisinin ve ritminin, kendi babasından geldiğini özellikle vurgulamakta.

“Okuduğumda gerçekten burada ayrı bir şey olduğunu hissettim. Babamın da söylev ritminde böyle belirgin, yukarıdan, net şeyleri vardı. Mevzudan mevzuya geçerken bir garip hâlleri vardı babamın. Çok dürüst bir insandı babam ve dürüstlüğü yüzünden de daima sevilmezdi ama fazla hassasiyeti olan da bir adamdı.” diye konuşan Mehmet Yılmaz Ak, Pars’ı karakterize ederken babasını örnek aldığını anlatıyor.

Yargı'nın Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak'ın rolü için kimden ilham aldığına şaşıracaksınız! 2

Ayrıca babasının eski bir polis olduğunun da altını çizen oyuncu, Savcı Pars rolünün kendisi için diğer bir anlam ifade ettiğini de belirtmiş oluyor bu açıklamasıyla.

1986 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Mehmet Yılmaz Ak, oyunculuk eğitimini Kadir Has Üniversitesi’nde aldı. Öğrenciyken Tiyatro Non adlı topluluğu kuran oyuncu gösterişli diziler “İçerde”, “Çukur”, “Ramo”, “Hakan: Muhafız”, “Dudullu Postası”, “Fatma” gibi yapımlarda da etkili roller canlandırdı.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/yarginin-parsi-mehmet-yilmaz-akin-rolu-icin-kimden-ilham-aldigina-sasiracaksiniz/1327423