Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine tarafından inaktif aşı Turkovac'ın Faz3'ten de son derece olumlu sonuçlar alması üstüne başvuru onayı için hazırlık başladı. Amaç onayı alıp önümüzdeki ay sonuna kadar üretime başlayabilmek. Aşının tasdik alır almaz üretime başlayabilmesi için gerekli bağlantılar da kuruldu.

Aşının üç tesiste üretimi için zorunlu bağlantıların sağlandığı öğrenildi.

Yapılan anlaşmalara tarafından yerli aşının üretimi başladığında buralarda günde 300 bin toz civarında aşı üretilebilecek.

YERLİ AŞI KORONAVİRÜSE KARŞI GÜVEN VERECEK VE AŞILAMAYI ARTTIRACAK

Yerli aşının üretimi için üç şirket ile uzlaşma yapıldığı bildirildi. Turkovac'ın devreye girmesi ile birlikte 18 yaş üstünde aşısız yaklaşık 8,5 milyon kişi içinde yerli aşıyı bekleyen milyonlarca vatandaşın aşısını yaptırması bekleniyor.

1.5 MİLYON GÖNÜLLÜ BAŞVURDU

Turkovac için şu ana değin 18-55 yaş grubunda 1,5 milyon gönüllü tatbik yaptı. Bunlardan Faz3 için 18-39 yaş arasında 40 bin gönüllü seçildi ve aşılar yapılmaya başlandı. Yerli aşının devreye girmesi ile hatırlatma dozları da bununla yapılacak. Yurt dışında ihtiyacı olan ülkelere de gönderilecek. Turkovac, ekonomik anlamda da Türkiye'ye katkı maddesi sağlayacak.

DAHA ETKİLİ

İlk sonuçlara tarafından Turkovac'ın koruması Türkiye'de uygulanan diğer inaktif aşı Sinovac'tan daha yüksek çıktı. Hem aşının mutasyonlar üzerindeki etkinliği ile ilgili de özel çalışma yapılıyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/yerli-asi-turkovac-rekora-hazirlaniyor-haberi-538952