Eylül ayında işe veda eden şanlı modacılar Yıldırım Mayruk ve Barbaros Ünsel, Türkiye'deki firmaları Yıldırım Mayruk Moda ve Tasarım'ı kapattı.

Barbaros Ünsel'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Tarih 26 Ekim 2020 Pazartesi. İşletmemiz ortakları ve idare heyetimiz Barbaros Ünsel tarafından alınan kararla T.C'de faaliyetlerimize son verilmiş ve işletme kapatılmıştır" denildi.  

Açıklamada şunlar kaydolundu: 

'HİÇBİR BORCU YOKTUR'

"60 senelik çalışma yaşamımızda, rakamını anımsamadığımız istihdam sağlanmış ve tüm çalışanlarımızın sosyal hakları bütün olarak karşılanmıştır, Bugüne dek moda konutumuzda çek tahvil kredi kartı kullanılmamış hep nakit ticaret yapılmıştır, hiç kredi kullanılmamıştır ve hiçbir borcu yoktur. 

DARRÜŞAFAKA'YA BAĞIŞ

Ulusal ve beynelmilel anlamda rakamsız koleksiyon ve defilelerin yanı gizeme şov ve prodüksiyon anlamında bir hayli ilkin liderliği üstlenilmiş ve tüm bu süreç arşivlenmiştir. 10000'den fazla hanımefendiye servis vermenin mutluluk ve onuru hasılatımızdır. 
Bu sebeple Türkiye Cumhuriyetinin işimizle alakalı olan özel arşivimizi gözetmeye almış bulunmaktayız, ilaveten, stok koleksiyonlarımızda bulunan dünyanın en şanlı ve nitelikli şirketleri tarafından üretilmiş emsalsiz kumaşlarımızı daha aydınlık bir gelecek için çaba eden Darrüşafaka'ya affetmiş, son jübile galamız da yeralan 250 kostüm ise gelecek jenerasyonlara emsal ve kültür oluşturması için yaşayan müze projesi kapsamında Mersin Mezitli Belediyesine hibe edilmiştir. 

'MAKASIMIZ KENDİ İSTEĞİMİZLE KAPANDI'

Zoruyla, güçlüğüyle ancak gurur ve onurla sürdürdüğümüz işimizin adası olan makasımız kendi isteğimizle kapanmıştır. Saygı sevgi ve teşekkürlerimizle. Hoşçakalın, laik kalın, hür yaşayın. YILDIRIM MAYRUK & BARBAROS ÜNSEL"

Kaynak: www.sacitaslan.com