Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Reuters’a kayda değer açıklamalarda bulundu.. Mitsotakis, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Avrupa’ya yönelik yeni bir göç akımına mücadelede manâlı bir karşılıklı olduğunu ve desteğe gereklilik duyduğunu söyledi. Mitsotakis, Avrupa’yı göçmen sorununa karşın ‘iki taraflı bir politika’ oluşturmamakla eleştirdi.

Mitsotakis; “Suriye’deki ve başka yerlerdeki çatışmalardan kaçan bir milyondan artı sığınmacı, 2015’te ve 2016’nın başlarında Yunanistan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçti ve Yunanistan’ın o zamanki solcu Syriza yönetimi buna sadece ‘el sallamakla’ yetindi.” dedi.

2015’İN TEKRARI YAŞANMAYACAK

Kontrolsüz göçe karşı belirgin şekilde sert bir duruş sergileyen bir idare anlayışına sahip olduklarını bildiren Mitsotakis, 2015’in tekrarını yaşamayacaklarını ‘Bu durum artık ihtimal dışı ve bunu önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız’ sözleriyle dile getirdi.

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinin arkasında yaşanan insani kriz, yeni bir sığınmacı krizi ihtimalini körükledi. Mitsotakis, AB’nin kitlesel bir akınla nasıl başa çıkılacağına dair tutarlı bir istikrarlı bir politikasının olmadığını söyledi. Yunanistan Başbakanı, “Sığınma konusunda karşılıklı kurallara ihtiyacımız var. İltica alışverişi yapılması, göçmenlerin bir ülkeden diğerine taşınması akılcı yok. Adil bir düzen yaratılmalı. Avrupa’nın daha fazlasını yapması gerekiyor” dedi.

Mitsotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Afganistan konusunu ele aldıklarını belirtti. Mitsotakis, “Erdoğan’la çok açık konuştuk. Potansiyel mülteci ve sığınmacıların muhtemel olduğu dek ülkelerine yakın bir yerde tutmanın önemli olduğu konusunda aynı fikirde olan olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/yunanistan-basbakani-mitsotakisten-turkiye-aciklamasi-erdoganla-hemfikiriz-haberi-538554