Zeytin Ağacı dizisi, hiçbir Türk dizisinin başaramadığını başardı!

TelevizyonGazetesi.com / Detaylar – Netflix Türkiye için geçtiğimiz yaz Ayvalık’ta çekilen Zeytin Ağacı dizisi, izleyenleri etkileyen bir yapım oldu. Uzun yıllardır dostlukları süren 3 kız arkadaştan birinin kansere yakalanması sonrası İstanbul’dan Ayvalık’a yerleşmesiyle başlayan öykü, duygulara dokunan bir dizi olarak fazla sevildi.

28 Ağustos’ta izleyici ile buluşan dizi, Netflix’in dikkat çeken yapımları arasına girdi kısa sürede. Başrollerinde Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Murat Boz, Rıza Kocaoğlu, Fırat Tanış, Boncuk Yılmaz, Füsun Demirel ile Serkan Altunorak’ın yer aldığı dizi, dijital platformda hiçbir Türk dizisinin başaramadığı bir noktaya ulaştı!

Dizide son yıllarda alternatif bir usul olarak dikkatleri çeken aile dizilimini konu alan Zeytin Ağacı, izleyenleri duygulandıran ve düşündüren sahnelerle dolu. 8 birim olarak yayınlanan Zeytin Ağacı dizisi, Netflix’in bambaşka ülkelerdeki aboneleri tarafından da beğeni topladı.

Ayrıca son gelen bir bilgiyle Zeytin Ağacı dizisinin İngiltere’de Netflix Top 10 listesine giren ilk Türk dizisi olduğu da öğrenildi. Bu Nedenle daha önce diğer dizilerin yakalayamadığı bir başarıya da ulaşmış oldu Zeytin Ağacı Netflix’te…

Zeytin Ağacı dizisi, hiçbir Türk dizisinin başaramadığını başardı! 1

Türkiye’de gördüğü yoğun alaka ile birlikte Netflix abonelerinin tanıdık olmayan ülkelerdeki izleyicileri aralarında da Zeytin Ağacı popüler bir dizi oldu. Daha ilk haftasında 18.100.000 saat izlenmeyle büyük bir başarıya da ulaşan Zeytin Ağacı, Netflix’in Dili İngilizce Olmayan Diziler listesine de 5. banal girerek bir diğer başarı hikayesi yazdı!

Zeytin Ağacı dizisi, ilk yayınlandığı gün Arjantin, Darı, Almanya, italya, Polanya, İsviçre ve Türkiye elde etmek üzere toplam 28 ülkede Netflix’in Top 10 listesine girerek şaşırttı.

Fragmanları yayınlandığında kimse bu dek alaka çekmesini beklemiyordu Zeytin Ağacı’nın. Oysa tahmin edilmeyen bir başarı kazandı. Önyargılı yorumlar yapan böylece fazla birey, izledikten sonra fazla güzel bir dizi olduğu konusunda hemfikir kaldı…

Kanser hastalığı nedeniyle yaşadığı sorunlar üstüne bambaşka bir yol çizmeye karar veren bir kadının, aile dizilimi ile ilgili araştırmalar yapan Süre isimli bir adamla tanışmasından daha sonra tedavisindeki olumlu ilerleme, aynı durumları yaşayan kişiler için de alımlı bir durum oluşturdu. Psikolojik yönü ağır basan dizinin konusu oyunculardan daha fazla konuşuldu. giderken öncelikle Tuba Büyüküstün’ün yanında yakıştırılmayan ve eleştirilen Murat Boz’un oyunculuğu ise izleyenler kadar beğenildi.

Zeytin Ağacı dizisi, hiçbir Türk dizisinin başaramadığını başardı! 2

Dizinin senaristi Nuran Evren Şit’in dizinin Meksika’da en çok izlenen Türk dizisi olmasını sosyal medyadan paylaşırken, hayata dair verdiği derin mesajlarla dizinin dikkat çektiği şeklindeki Meksika basınında çıkan haberi yayınladı. Tuba Büyüküstün de paylaşımı kendi sayfasına taşıdı ve senaristi de etiketleyerek kutladı…

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/zeytin-agaci-dizisi-hicbir-turk-dizisinin-basaramadigini-basardi/1332368