DOSYA AĞIR CEZALIK

Sabahleyin Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre Şeyma Subaşı'nın özel bir bankada yer alan hesabının ekran görüntüleri 'Ilıcalı'dan gelen 125 bin liralık nafakanın görüntüleri' adı aşağıda sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Banka anında çözümleme başlattı.

Fotoğrafın, 2 Ocak'ta bankaya ait olarak kullanılan özel bir platformdan çekildiği, platformda oturum açan kişinin de kredi izleme ve inceleme bölümünde çalışan Fulya A. olduğu belirlendi.

Subaşı'na ait varlık listesinin görüntülemesini yapma işinin Fulya A.'nın işi gereği olmadığı anlaşıldı. Çalıştığı bankanın ihbarı üstüne Fulya A. hakkında, 'Kişisel verilerin kaydedilmesi ve verileri hukuka aykırı olarak verme' suçlarını işlediği gerekçesiyle iddianame düzenlendi. 

Asliye Ceza Mahkemesi, işlenen suçun 5411 sayılı yasa dahilinde kaldığını, suçun 'Sırların açıklanması' olduğunu ve dosyanın bir üstteki mahkeme olan İstanbul Ağır Cinayet Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti. Suçlama sonucu, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'na muhalefet ettiği belirlenen genç bayan, 1 sene hapse hükümlü edildi.

Canice 10 aya düşürüldü ve 5 yıl kontrol süresine bağlı tutulmasına karar verildi.

'BİLGİLERE SADECE BAKTIM, KAYIT ALMADIM'

Yapılan yargılama dahilinde egemen karşısına çıkan 35 yaşındaki genç bankacı, şunları söyledi: "Şeyma Subaşı'nın banka bilgilerini sadece merakımdan nedeniyle görüntüledim ama hiçbir şekilde kaydını almadım. 2019 yılında Şubat ayında denetleme kurulu beni çağırdı. Şeyma Subaşı'nın hesap bilgilerini görüntülediğimi söylediler. Ben müfettişe merakımdan dolayı Subaşı'nın bilgilerini görüntülediğimi söyledim."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/merakli-bankaciya-10-ay-hapis-cezasi-haberi-538341