Habertürk'ün haberine tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Ulusal Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını duyurdu. TFF'den yapılan açıklamada, "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize kayda değer başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e devir sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

İKİNCİ DÖNEMİ 2,5 YIL SÜRDÜ

A Milli Ekip'da teknik direktör Şenol Güneş'in ikinci dönemi 2,5 yıl sürdü. 2019 Mart ayında milli takımın başına ikinci kez getirilen Şenol Güneş'le yollar bugün itibarıyla ayrıldı.

Ay-yıldızlı takım tecrübeli teknik adamın ikinci döneminde 32 maç oynadı. Bu karşılaşmalarda 15 galibiyet elde eden milli ekip, 7 yenilgi ve 10 birliktelik aldı.

Milli ekip, 25'i resmi, 7'si özel edinmek üzere oynadığı 32 maçta, 55 gol atarken, kalesinde 40 gol gördü.

Ulusal ekip, Şenol Güneş'in ikinci dönemindeki birincil maçında deplasmanda Arnavutluk'u 2-0 mağlup etti. Güneş'in ikinci döneminin son maçı ise deplasmanda 6-1 kaybedilen Hollanda karşılaşması oldu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/milli-takimda-senol-gunes-donemi-sona-erdi-haberi-538215