Kısa ve orta vadeli ev kiralama yönetim platformu Missafir'in 1,9 milyon dolar değer biçme ile yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. 2020 yılının son aylarında ise 3 milyon dolar değerlendirme üzerinden yatırım bölge Missafir, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

Missafir tarafından paylaşılan bilgilere kadar teşebbüs, köprü yatırım turunda 15 milyon dolar değerlendirme üzerinden 550 bin dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Missafir'in bugüne dek aldığı toplam yatırım ise 1 milyon doları geçmiş oldu. 

Missafir'in eski yatırımcıları konumunda bulunan Mehmet Onarcan, Altay Tınar, Mehmet Çelikol, Murat Erden, Alper Şener, Çağlan Mursaloğlu, Selahattin Doğan, Bahar Pardorokes, Bilal Kök, Köken Güneş ve Haşmet Güneş laf konusu yatırım turuna katıldı.

Şirketin yeni yatırımcıları arasında ise Agah Uğur, Özgür Günaydın, Hatice Cevher, Sedat Eratalar, Adnan Öcalgiray ve Nezih Üzümcüoğlu bulunuyor. Proptech alanın tecrübeli ismi Mete Varas'ın Missafir'in danışmanları arasında yer aldığını da belirtelim.

2018 yılının Kasım ayında Mehmet Yüksel göre kurulan Missafir, kısa ve orta vadeli konut kiralama idare platformu olarak hizmet sunuyor. Missafir, 15'ten pozitif platformda profil yönetimi, devingen fiyatlandırma ve teknolojik altyapılı operasyonel takviye hizmeti ile ev sahiplerinin seri, güvenilir, yüksek kazançlı ve stressiz bir modelle evlerini kiralamalarını sağlıyor. Missafir, hizmet verdiği evlerde konaklayanlara ise 7/24 iletişim desteği, konsiyerj ve temizlik hizmetleri sunuyor.

Türkiye ve KKTC'de toplam 14 il ve 50'den pozitif ilçede hizmet veren Missafir, 2021'in birincil 9 ayında bir önceki yıla tarafından 5 kat büyüyerek 800 eve ulaştı.

Yılın son çeyreğine süratli bir açılış yaptıklarını bildiren Missafir kurucusu Mehmet Yüksel, çabuk A'ya hazırlanmak için bu köprü yatırım ile önemli bir kaynak oluşturduklarını belirtti. Missafir'in lider yatırımcısı Mehmet Onarcan ise Missafir ekibinin potansiyeline fazla inandıklarını ve turizm sektörünün en derin kriz yaşadığı dönemde bile şirketin çabucak büyüdüğünü dile getirdi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/02/missafir-15-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-550-bin-dolar-yatirim-aldi