Hindistan'ın Kuzey bölgesindeki moringa ağacından elde edilen moringa çayı, çoğu öbür mineral ve vitamin kaynağı ile ön plana çıkıyor. Yüzyıllar boyu pek fazla öbür çare için kullanılmış olan moringa çayı, günümüzde dünyanın dört bir tarafında oldukça alaka görmüş durumda.

 Moringa Çayının Faydaları Nelerdir?

 Varlıklı vitamin ve mineral kaynağı ile beraber şifa deposu olarak öne meydana çıkan moringa çayı, özellikle afiyet açısından böylece fazla fayda sunuyor.

 - Sindirim sistemini düzenleme konusunda epeyce faydalıdır.

 - Metabolizmayı dengeler ve sağlıklı şekilde kilo verme imkanı tanır.

 - Kan şekerini ayarlar ve şeker hastalığına karşı koruma sağlar.

 - Antibakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı çaba gösterir.

 - Vücuttaki fazla suyun diğer bir deyişle ödemin atılmasını sağlar.

 - Bağırsak parazitleri ile savaşır ve uğraş gösterir.

 - Mide şişkinliğine iyi gelir.

 - Özellikle vücudu tok miktar ve kilo alımını engeller.

 - Yüksek oranda vitamin ve mineral kaynağı ile bağışıklık sistemini güçlendirir.

 Moringa Çayının Zararları Nelerdir?

 Moringa çayı dengelenmiş şekilde tüketildiği zaman herhangi bir sıhhat sorunu teşkil etmez. Lakin aşırı tüketimi ile beraber böbrekleri yorduğunu bildirmek olası. bununla beraber fazla tüketim ile beraber sindirim sisteminde bir takım tahribatlar yaratması mümkün. Hem çocukların ve hamilelerin tüketmemesi gereken bir beslenme kaynağı olarak öne çıkıyor. Emziren anneler ise mutlaka doktora başvurarak bu çayı tüketmelidir. başkaca böylece çok kayda değer faydası ile beraber dinç ve dengelenmiş bir şekilde moringa çayını harcamak muhtemel.

 Moringa Çayı Nasıl Tüketilir?

 Diğer bütün bitki çaylarında olduğu gibi moringa çayı da demlenmek suretiyle tüketilir. Ilk Önce kaynamış olan suyun içerisine moringa yaprakları atılır ve 7 veya 8 dakika kadar beklenir. Bu demleme işleminin ardından 20 dakika değin dinlendirilir. Bu Nedenle çok daha yumuşak bir içim imkanı elde edilebilmektedir. Lakin Uzmanlar moringa çayının aşırı tüketimi noktasında uyarı göstermektedir. Gün içerisinde azami 3 fincan kadar içmek yeterlidir. Zayıflamak için çok fazla tüketmek herhangi bir şekilde katkı sağlamaz. Dengelenmiş ve dinç bir şekilde kilo saptamak ve öteki faydalarından yararlanabilmek için, mutlaka uyumlu tüketmek önemlidir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr