Geçtiğimiz yıl Netflix, benzer evde yaşamadığı halde aynı Netflix hesabını kullanan kullanıcılar için parola paylaşımı özelliğini kapatacağını açıklamıştı. Şirket, bazı ülkelerde testler gerçekleştirmiş ve bu nitelik ile kafa karışıklığına niçin olmuştu. Şirket, az önce tüm dünyada bu özelliği faal etmese de kullanıcıların hesaplarını paylaşmalarını iyice nasıl engelleyeceğine tarafsızlık getirdi. 

Netflix'in kendi web sitesinde yazan bilgilere tarafından şirket, cihazların benzer evden kullanıldığını tespit etmek için Netflix hesabında oturum açmış olan cihazların IP adresi, aygıt kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanıyor. Netflix'in takviye bölümünde bulunan Sık Sorulan Sorular kısmında diğer bir evde yaşamış insanların platforma erişmek için "kendi hesaplarını kullanmaları gerekeceği" ifadesi yer alıyor. 

Paylaşılanlara göre hesaba giriş yapan yeni bir cihaz farklı bir konumdaysa Netflix, o konumda birbirini izleyen yedi gün baştan başa oturum açmaya müsade veren geçici bir kod isteyecek. Şirket, birincil cihazlarıyla gezi edenlerin Netflix'i diğer yerlerde kullanmakta sorun yaşamayacaklarını açıklıyor. Ama Netflix'e kesintisiz erişim temin etmek için ilk konumdan en az 31 günde bir Wi-Fi'a bağlı olmak gerekecek. Şirket, "Asıl konumunuzdan uzun bir süre ayrı kalırsanız, cihazınızın Netflix izlemesi engellenebilir. İzlemeye devam etmek için geçici bir erişim kodu isteyebilirsiniz." ifadesini kullanıyor.

Bu şart, benzer hesapla aynı anda Netflix içeriğini izleyebilen kişi sayısını etkilemiyor. 

Netflix, geçen sene "Profil Transferi" adlı diğer bir özelliği kullanıma sunmuştu. Bu özellik, kullanıcıların kişisel Netflix profillerini başka birinin hesabından yeni bir hesaba taşımasına tezgâhtar oluyor. Başka bir deyişle, bir kullanıcı yeni bir Netflix hesabı oluşturabiliyor ve tüm geçmişini, önerilerini ve ayarlarını taşıyabiliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/01/netflix-kullanicilarin-hesaplarini-paylasmalarini-tam-olarak-nasil-engelleyecegini-acikladi