Geçtiğimiz aylarda sürücüsüz araba teknolojileri geliştiren Nuro'nun Tiger Global Management ve Google'dan 600 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Bu yatırımla, şirket değerinin 8,6 milyar dolara yükseleceği söylendiğini kaydetmiştik. Tiger Global liderliğinde gerçekleşen Süratli D turuna Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Gaorong Capital, Kroger, SoftBank Vision Fund 1, T. Rowe Price Associates, Woven Capital ve Woven Planet katılmıştı.

Dave Ferguson ve Jiajun Zhu göre kurulan şirket, üçüncü cins teslimat aracını tanıttı. Öteki araçlara kadar yayaları gözetmek namına hava yastığı sistemine sahip. Niyet,çarpma kuvvetini azaltarak yaralanma riskinin önlemek. Piyasaya ne vakit süreleceğine dair net bir bilgi paylaşılmadı.

Üçüncü nesil teslimat aracının elektrik motoru ve bataryası Çin merkezli BYD tarafından üretilecek. Imal ABD'de gerçekleşecek. Bir taraftan bu gelişme otonom araçlarla ilgili en fazla tartışılan güvenlik meselesine başka bir perspektif getireceği düşünülüyor.

Nuro yaptığı açıklamadı bu aracı neden geliştirdiğini şu cümlelerle anlattı: "Nuro'yu tehlikesiz, ayrıntılarıyla elektrikli ve kullanımı kolay ülkü getirmemiz gerekiyordu." 360 derece dönebilen sensörlere sahip olan araç, 24 poşet nakliye kapasitesine sahip. Diğer araçlarla karşılaştırıldığında 2 kat daha pozitif önem taşıyabiliyor. 27 metrekarelik bölmeleri bulunuyor. Ürünlerin sıcaklığını koruyabiliyor. Belirlenen seviyede tutuyor. 

Sürücüsüz araba teknolojileri geliştiren Nuro'nun CVS Pharmacy ile meslek birliği yaparak ilaçları evlere taşıyacağını Mayıs 2020'de sizlere aktarmıştık. Şirketin yaklaşık bir sene sonradan yeni bir meslek birliğine gittiğini duyuran şirket, Domino's Pizza ürünlerinin teslimatlarını otonom teslimat robotu ile gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/14/nuro-ucuncu-nesil-hava-yastikli-teslimat-aracini-tanitti