Yükselen fiyatlar nedeniyle fiyat / performans konusundaki başarısını kaybeden OnePlus, yine de kullanıcılardan yoğun ilgi görüyor. Hala amiral gemisi katili olarak belli ve geçtiğimiz günlerde resmen Türkiye pazarına giriş yapan şirket, son dönemlerde yazılım konusunda da hareketli günler geçiriyor.

Geçtiğimiz günlerde şirketin topluluk Yöneticisi Jia Lan Shuai, OnePlus Community China ile ilgili resmi bir duyuruda “OnePlus 8, OnePlus 8 Pro ve OnePlus 8T’nin 2022’de ColorOS kararlı sürümü ile güncelleneceğini” söylemişti. Fakat şirket öncesinde OxygenOS 12 beta programa başlattı.

OnePlus, performans kısıtlamasına kalıcı çözüm getiriyor!

OnePlus 8 serisi için Oxygen S 12 betası başladı

Yazılım güncellemelerini epeyce önemseyen OnePlus, bu güncellemeleri kendi arayüzü ile tüketicilere sunmaya devam ediyor. Android 12 tabanlı OxygenOS 12 için de çalışmalarını hızlandıran şirket, son olarak beta programını biraz daha genişletme kararı aldı. Dahil edilen son modeller ise OnePlus 8 ve 8 Pro oldu.

Kısa vakit önce OxygenOS Beta 12‘yi piyasaya süren şirket, betayı Google’ın Temmuz güvenlik güncellemesiyle birlikte verdi. En çok dikkat çeken değiştirme ise OnePlus Store uygulaması oldu. gerçi gelen en kayda değer değişim bu olmayacak. Bildiğiniz üzere OnePlus bir süredir yavaşlatma iddialarıyla gündemdeydi. Şirket uygulamaların gereğinden fazla zor tüketmesini engellemek için kuvvet kısıtlamasına gittiğini kabul etmişti.

OxygenOS

Hatta bu nedenle akıllı telefon kıyaslama platformu Geekbench, durumu “manipülasyon” olarak yorumlamış ve OnePlus 9 serisi telefonları Geekbench sıralamasından çıkarmıştı. Skandalın ortaya çıkmasının peşinde geri adım atan şirket, Android 12 tabanlı OxygenOS ile OnePlus modellerinde serisinde kısıtlamasının kapatılabileceğini açıkladı.

OnePlus 8 ya da 8 Pro‘yu kullanan kişiler, son OxygenOS Beta güncellemesini çekmek için bir bildirim alacak. Fakat otomatik güncelleme almayan kullanıcılar, “Ayarlar > Sistem > Sistem Güncellemesi” adımlarını izleyerek yükleyebilir. İhtiyacınız olan tek şey ise OnePlus 8 serisi bir telefon ve takriben 139 MB boş depolama alanı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/oneplus-8-serisi-telefonlar-icin-oxygenos-12-mujdesi