Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, örgüt saflarında savaştırmak üzere 12 yaşlarındaki 6 kız çocuğunu kaçırdı.

Elimize gelen bilgilere göre, örgüt 4 Mayıs'ta Kamışlı'da dil kursuna giden 2 kız çocuğunu kaçırdı. PYD militanları, çocukları ilçenin 60 kilometre doğusundaki Tel Berrak'ta ki askeri eğitim kampına götürdü.
Kız çocuklarının duruma tepki gösteren anneleri, PYD'nin yeni topladığı militanları kaydettiği bir binanın önünde 3 gün oturma eylemi yaptılar. Ancak bu eylemden sonuç alınamadı.

Örgüt, 5 Mayıs'ta da Koban'de Kork köyünde Y.İ.K'yi, 9 Mayıs'ta Birhati köyünden S.A.Ş, E.Ş. ve beraberlerindeki ismi henüz belirlenemeyen bir arkadaşlarını okullarının önünde bekledikleri sırada kaçırdılar.
Kaynaklar, E.Ş'nin babasının, kızını örgütün elinden kurtarmayı başararak yasa dışı yollardan Türkiye'ye gönderdiğini, bunun üzerine PYD'nin babayı Kobani'de hapis altında tuttuğunu bildirdi.

PYD, uygulamayı eleştiren muhalifleri gözaltı ve tutuklama gibi uygulamalarla bastırmaya çalışırken, uygulamadan kaçmak isteyen çok sayıda gencin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Türkiye'ye kaçtığı da gelen bilgiler arasında.