2021 yılında burun estetiği yoğun olarak yapılıyor. Bu cerrahi işlem her yaştan bireyler tarafından tercih ediliyor. Kavisli burun, şiddetli darbe sonucunda hasara maruz kalan burun ve daha birçok burun sorunlarının giderilmesi için rinoplastiye başvuruluyor. Bu uygulama sonrasında burun daha estetikli bir görünüm elde ediyor.

Bu kapsamda bireylerde daha yüksek özgüven meydana geliyor. Burundaki biçim bozukluğu rinoplasti ameliyatıyla giderilmediğinde bireylerde iş ve sosyal alanda motivasyon düşüklüğüne neden oluyor. Bu kapsamda rinoplasti uzman hekimler tarafından güvenle tavsiye ediliyor. Bu tedavi seçeneğinin en temel özelliği doğrudan genel anestezi altında uygulanmasıdır. Bu doğrultuda ameliyat sırası ve sonrasında hastalarda minimum düzeyde yan etkiler görülebiliyor.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

Tıptaki adıyla rinoplasti olan burun estetiği adından da anlaşılacağı gibi burundaki şekil bozukluğunun giderilmesidir. Bu uygulama doğrudan burun içerisinden gerçekleştirilen cerrahi müdahaleyi kapsar. Bununla birlikte burun içerisindeki fazla et parçalarının da alınmasıdır.

Burun içerisinde de bazı sebepler doğrultusunda et parçası meydana gelebiliyor. Bu problem bireylerde nefes alış verişinin sağlıksız bir şekilde gerçekleşmesine sebep oluyor. Rinoplasti ameliyatıyla bu sorunda kalıcı bir şekilde ortadan kaldırılıyor.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Rinoplasti yani burun estetiği basit bir şekilde yapılır. Birkaç adım üzerinden gerçekleştirilen bu cerrahi uygulama doğrudan alanında uzman doktor tarafından birkaç seans üzerinden gerçekleştirilir. İlk olarak hastaya genel anestezi üzerinden narkoz verilir. Bu kapsamda hastanın ameliyat süreci boyunca uyutulması sağlanır.

 Hemen akabinde burun alt veya yan kısımlarından küçük kesiler açılır. Buradan özel bir tıbbi alet üzerinden burun içerisine giriş sağlanır. Sonrasında burun içerisinde varsa fazla et parçası alınır. Hemen akabinde ise burun kemik ve kıkırdak dokusunda gerekli törpüleme işlemi gerçekleştirilir. Rinoplasti bugün daha modern ameliyathane ortamı üzerinden gerçekleştiriliyor.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Rinoplasti burunda şekil bozukluğu, burun kırılması yaşayan, kavisli burun yapısına sahip olan, burun içerisinde et parçasına sahip olan herkese uygulanabilir. Bu işlem sonrasında maksimum düzeyde burun sağlığı elde edilir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Doktor sitesinden de belirtildiği gibi burun estetiği sonrasında dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntılar söz konusudur. Öncelikle burun estetiği fiyatları doktor klinik sitesi üzerinden incelenmelidir.

 Bu kapsamda ek ücretler ödenmeden online olarak rinoplasti randevusu alınabilir. Burun estetiği sonrasında verilen kremlerin günlük kullanılması gerekir. Doktorunuz aksini belirtmedikçe belirtilen zaman dilimi boyunca yüz yıkamaktan uzak durunuz. Burun sağlığının riske girmemesi açısından yüzüstü yatış pozisyonlarından uzak durulmalıdır.

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Burun estetik ameliyatı sonrasında iyileşme çabuk oluyor. Bu zaman dilimi genel olarak en fazla 12 gün olabiliyor. Hastalar sonrasında ilgili doktor tarafından evlerine gönderiliyor. Çok nadiren de olsa rinoplasti ameliyatı sonrası iyileşme süresi 2 haftaya kadar çıkabiliyor. Bu süreç daha çok ciddi kavisli burun sorunlarında görülüyor.

İstanbul’da Kaç Gün Kalmalı Ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım?

Rinoplasti için İstanbul’da en fazla 10 gün kalınabilir. Özellikle burun estetiği fiyatları incelendikten sonra erkenden randevu alınmasında avantaj söz konusudur. İstanbul’da daha kaliteli estetik merkezleri yer aldığından burun estetiği için 81 ilimiz üzerinden de yoğun talepler söz konusudur.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Rinoplasti ameliyatı geçiren bir hastanın ilgili estetik merkezinden taburcu olma süresi en fazla 3 gündür. Bu süreç bazen 5 güne kadar çıkabiliyor. Doktor sitesi burun estetiği fiyatları sunduktan sonra bu konuda da ayrıca hastalara bilgi sunuyor.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur mu? Morluk Ya da Şişlik Olur mu?

Estetik sonrasında hastada çok ağrı veya morluklar görülmez. Fakat başvurulan estetik merkezinin kaliteli olması önemlidir. Amatör bir şekilde gerçekleştirilen rinoplasti operasyonu beraberinde hastada şişlik ve morlukların uzun süreli devam etmesine sebep olabilir.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Evinizin konforunda 7/24 rinoplasti randevusu alabilirsiniz. 2021 burun ameliyatı fiyatları düşük olduğundan rinoplasti için yurtdışından dahi yoğun ilgi duyuluyor.

https://www.seckinulusoy.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.