Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen sahte reçete operasyonuna ilişkin, “Emniyetin, istihbaratın, savcılığın, hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder, ödemelidir de” ifadelerini kullandı.
Hepatit A aşısıyla ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen bakan Müezzinoğlu, piyasaya aşı sürümünde herhangi bir sorun olmadığını ve aşı açığı sıkıntısı da yaşamadıklarını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Ankara Sanayi Odasında düzenlenen “Sağlık Bakanlığı Yerli Üreticilerle Buluşuyor” konulu toplantıdan sonra, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen sahte reçete operasyonuna ilişkin gelen bir soru üzerine Müezzinoğlu, sürecin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından takip altına alındığını kaydetti.

Bakan Müezzinoğlu, “Hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Bu ilaç, tedavi istismarı ise burada takibin en hassas duyarlılıkla yapılmasını arzu ederiz. Bu emniyetin, istihbaratın ve artık bu süreçten sonra savcılığın, hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder, ödemelidir de” ifadelerini kullandı.

Bakab, "Aşı açığımız yok" dedi

“Hepatit A aşısıyla ilgili bir sıkıntı vardı, aşısı geciken ve bekleyen olduğu söyleniyor. Bu sıkıntı neden kaynaklanıyor bir de ne zaman çözülecek?” sorusu üzerine Müezzinoğlu, “Bir sıkıntı olduğu kanaatinde değilim” dedi.

Beyaz Kod uygulaması 24 saat boyunca devam ediyor

Müezzinoğlu, birinci önceliklerinin sağlık çalışanlarına yanlış yapılmaması olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
“Birinci duyarlılığı, hizmet alan vatandaşlarımızdan istiyoruz. İkincisi tabii ki şiddet ortamı oluşturan kişilere cezayı müeyyide. Bu anlamda İç Güvenlik Yasası ile polislerimize 24 saat, 48 saate varan gözaltı yetkisi verildi. İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle sağlıkçıya şiddet uygulayanlara, bunu uygulamaları yönünde genelge yayınlandı. Bizim bu anlamda Beyaz Kod'umuz 24 saat devrede. Yasal düzenleme anlamında henüz daha paket Meclis'e inmedi, bu hafta veya önümüzdeki hafta Meclis'e iner. Savcılarımızın, iki yıldan az cezai davalarda tutuklama yetkisi yok, burada tutuklama yetkisi veriliyor. Dolayısıyla buralarda da yine cezası iki yıldan az bile olsa tutuklu yargılanabilecekleri bir yasal düzenlemeyi getiriyoruz ki sağlıkçıya şiddete karşı caydırıcılığımız güçlü olsun.” dedi.

Bakan Müezzinoğlu 'Sağlıkçıların çalışma saatleri artacak mı?' sorusunu şu cümleler ile cevapladı

“Poliklinikler geç saatlere kadar hizmet verecek gibi bir ifade var, çalışma saatleri mi uzayacak?” sorusu üzerine Müezzinoğlu, eğitim ve araştırma hastaneleri gibi yoğunluğu fazla olan hastanelerde mevsimlere göre hasta artışı olduğuna dikkati çekti.
Müezzinoğlu, “Mevsimlere göre bazen çocukların hastalıklarında artış, bazen dahiliye hastalıklarda artış olduğu dönemlerde mesai kaydırması şeklinde dahiliyede, çocukta, kadın doğumda, cerrahide mesailerin akşam 10.00'a, 11.00'e kaydırılması gibi düzenlemeleri genel sekreterliklerimiz yapıyor zaten, bunları yapmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.