GIDA, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesinde, İzmir'de, gıda maddesi üretim ve satışı yapılan işletmeleri denetledi. İl Müdürü Ahmet Güldal'ın da katıldığı denetimlerde işletmelerin kurallara uyup uymadığı kontrol edildi. Güldal, denetimlerin sürekli yapıldığını Ramazan öncesinde arttırıldığını, ay boyunca geceleri de süreceğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, bugün öğle saatlerinde, Bornova İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezinde denetim yaptı. Gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelerde, üretim, saklama ve hijyen koşulları denetlendi, ayrıca gerekli izin belgelerinin olup olmadığı kontrol edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, "İftar çadırlarına yemek hazırlayan tesisleri, Ramazan paketleri olarak hazırlanmış ürünleri özellikle inceliyoruz. Bütün ekiplerimiz ramazan ayının öncesinde ilimizin tüm ilçelerini kapsayacak şekilde çalışmalarını yürütüyorlar.

Tüketicilerin dikkat etmesini istediğimiz bazı noktalar var. Ürünlerin üzerindeki etikete mutlaka bakılmalı. Etiketteki bilgilerin doğru olması ve okunabilir olması gerekiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onaylı veya kayıtlı işletmelerin izin belgesinin yer alması gerekiyor. Ambalaj kontrolü yapılmalı, ambalajın bombe yapmaması gerekiyor. Muhafaza şartlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Bir diğer önemli konu da ürünün üzerindeki son kullanma tarihine bakılması gerekiyor. Ayrıca üretim yapılan alanların hijyeni, üretim izinlerinin olup olmadığına bakılıyor. Ramazan ayında gece dahil her saat birçok yerde denetimler devam edecek. Biz denetimlerimizi sürdürürken tüketicilerimizin de bizlere katkı sağlamasını istiyoruz, Alo 174 Gıda Hattı 7 gün 24 saat açık, şüpheli durumlar buraya ihbar edilebilir" dedi.

Kontroller sırasında, bir alışveriş merkezinde satıştaki peynirin üzerindeki etikette yazıların daha okunur olması yönünde uyarı yapıldı. Denetlemede
başka herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı.