Meyveleri saklamanın en düzgün yolu dondurmaktır. Fakat, besin değerlerini korumak için onları sarartmak gereklidir. Yarım kilo sebze için 4 litre kadar su kaynatın.  Sebzeleri 1-2 dakika kadar bu suya batırın. Sonra buzlu bir su içinde 1-2 dakika kadar bekletin.  Plastik bir poşete veya bir saklama kabına yerleştirerek derin dondurucuya koyabilirsiniz.  İstediğiniz zaman çıkarıp, her zamankinden daha az pişirin.  Tat ve kokusundan bir şey kaybetmeyecektir.

Patates, sarımsak, soğan gibi sebzeleri buzdolabına koyamazsınız.  Mutfak dolaplarının altına, kilerlere yani serin ve karanlık yerlerde bekletmek gereklidir. Bu tür sebzeler, ışık alırsa çimlenir ve yeşillenir.

Sebze ve meyvelerin buzdolabında yaklaşık 2-3 derece arasında saklanması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Sebze ve meyveler canlı yaşayan organizmalardır. Soğuk hava nefes almasını yavaşlatarak onları bitkisel hayata sokar.  Sebzeleri buzdolabının arka raflarına yaklaştırmayın.  Bu nedenle dolabın kapaklı çekmecesinde saklamaya gayret edin.  Onları plastik poşetlere koyduğunuzda canlı kalmaları için poşette minik delikler açın. Böylece hava ile temas edecekler ve uzun süre taze kalacaklardır.