Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre şarkıcı Ferman Eren Nerkis, İddiaya göre babasıyla galeriden ikinci el tır aldı. Nakliye işine giren baba oğulun satın aldığı TIR, bir zaman sonra arıza yaptı. TIR'ı galeriye götüren genç şarkıcı, vasıtayı tamir ettirdikten sonra uyuştukları fiyatın dışında ekstra bir para arzıyla karşı karşıya kaldı. İddiaya göre gidere itiraz eden baba-oğul parayı ödemek için sarih tahvil imza attı.

UYUŞTURUCU SEVKİYATINA ZORLADILAR

Tahville beraber, iddiaya göre taşıt tamircisini şarkıcıya uyuşturucu madde taşımayı öneri etti. Babası öneri yalanladığında ise vefatla tehdit edildi. Kişiler, kendilerinin devletle çalıştığını, kendilerinin istihbaratta adamlarının olduğunu, rastgele bir riskinin olmadığını, vasıtaya GPS taktıklarını, polis bölgesinden geçerken hiçbir mesele yaşamayacağımızı ancak jandarma bölgesinde bir şey yapamayacaklarını söyleyerek ikiliye öneriyi kabul ettirdi.

ŞARKICI REHİN YAKALANDI

Babası yola çıktığında garajda rehin yakalanan şarkıcı, babasını yalnız vazgeçmemek için tarafları ikna etti ve uyuşturucu sevkiyatına babasıyla beraber çıktı. Van'a TIR'la giden ikili, burada uyuşturucu 100 kilo uyuşturucu maddeyi taşıtına aldı. İstanbul'a geldiklerinde üçüncü köprüde jandarma tarafından tutulan baba-oğul nezaretine alındı. Uyuşturucu sevkiyatından üç gün evvel kendilerine işi bağlayan vasıtayı kişinin hesabına 20 bin lira yatırdığı ortaya çıkan Ferman Eren Nerkis ve babası hapsedilerek cezaevine sevk edildi.

30'AR SENE İSTENİYOR

Kendilerine uyuşturucu madde taşıttıran Zafer Fatih, Ferman Eren Nerkis ve babası Süleyman Nerkis hakkında, 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma' kabahatinden 30'ar seneye kadar mapus istemiyle dava açıldı. Dava, ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com