AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya'da AK Parti'nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Davutoğlu iftarda hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Ahmet Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan eşlik etti. 

Başbakanlıktan istifa ettikten sonra Konya'ya ilk kez giden Davutoğlu iftarın verileceği tesise gelir gelmez büyük bir çoşkuyla karşılandı. 

Bakan Lütfi Elvan, iftar öncesi yaptığı kısa konuşmasında Davutoğlu'na sürekli 'Başbakanımız' diye hitap ederek, "Başbakanımızı, değerli hocamızı hemşerimizi, arefe günü öncesi burada görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

Davutoğlu'da konuşma yaptı
Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi, "Sizlere daha önce ilim adamı olarak hitap ettim. Sonra başdanışman olarak, Konya milletvekili ve dışişleri bakanı olarak hitap ettim. Son 2 senede başımın tacı olarak bildiğim Konya'ya, Başbakan olarak hitap etme şerefini rabbim ve sizler bize lütfettiniz. Şimdi yine huzurunuzdayım. Türkiye CumhuriyetiBaşbakanlığı görevini onurla, vefayla, kararlılıkla, iradeyle yerine getirmeye çalıştım. Bir Konyalı olarak, Konyalılarla buluşmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.