Milliyetçi Hareket Partisi Lideri şunları aktardı:

KÜRDİSTAN’A YENİ ADIM

“Fırat’ın doğusuna müteveccih işlem vaadimiz tehir edilmekle beraber tavsamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, karanlık bir kampanyayı tedavüle sokmuştur. Amerika Birleşik Devletleri, Fırat’ın doğusunu baz ve temel alarak bir terör haritası çizmek, otonom bir yapı kurmak, yeni bir Barzani modeli inşa etmek tutku ve amacındadır. Suriye’nin kuzey ve kuzeydoğusunda, Cerablus’tan Derik ve çevresini çevreleyecek biçimde Fırat’ın doğusundaki her mesken ünitesinde kavmi orijin ağırlığına göre bir idare tasarımı gündemdedir. Bu Suriye’nin ayrılınması demektir. Bu Kürdistan’a yeni bir adımdır. İsrail işin içindedir.

BİZ KURMUŞSAK MESELE YOK

Bedeli çok ağır olacak bir bölüşüm ve paylaşım süreci önümüzdedir. Trump, 30 km derinliğinde bir tehlikesiz bölgeden bahsetmiştir. Hükümet ise buna müspet yanaşmıştır. Tehlikesiz bölge tamamen Türkiye’nin teftiş ve hakimiyetinde olacaksa, üstelik terörle tavizsiz bir gayret sürecekse diyeceğim bir şey yoktur. ”

Bahçeli, basın buluşması sonrasında gazetecilerin suallerini de cevapladı. Cumhurbaşkanlığı Lafçısı İbrahim Kalın’ın ‘Trump’la alakalı bu mevzuyu kapattık’ lafları andırdırılan Bahçeli, “Trump’ın ağzını kapatmadığınız sürece mevzu kapanmaz” değerlendirmesinde bulundu.