Başbakan Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapıyor. Aşağıdan canlı yayını izleyebilirsiniz. AK Parti olağanüstü kongresinin 22 Mayıs Pazar günü gerçekleşeceği öğrenildi.

Dün yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşme sonrasında sabah yapılan AK Parti MYK Toplantısı 12:50 gibi son bulmuş 35 dakika sürmüştü. MYK Toplantısından tam 1 saat sonra AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Davutoğlu bir açıklama yapıyor ve bu açıklamada Genel Başkanlıktan ve Başbakanlık görevinden ayrılacağını açıklaması bekleniyor. 

KONGRE TARİHİ 22 MAYIS!
AK Parti'nin Olağanüstü kongresinin 22 Mayıs'ta yapılacağı öğrenildi. 22 Mayıs günü AK Parti yeni Genel Başkanı'nı seçecek. Başbakan Davutoğlu'nun bugün saat 11'de MYK'yı toplantıya çağırdığı ve sonrasında basın toplantısı düzenleyeceği kamuoyuna duyuruldu. Açıklamanın ardından Başkent kulisleri hareketlendi. Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve bazı milletvekilleri bir araya geldi. Durum değerlendirmesi yaptı. AK Parti'nin kongreye gitme kararı alması bekleniyor. Başbakan Davutoğlu'nun olağanüstü kongrede aday olmayacağı belirtiliyor.

Açıklamada soru alınmayacağı öğrenilirken bunun bir basın toplantısı değil basın açıklaması olduğu bildirildi. 

CANLI YAYIN: Karizmatik liderlerden sonra doğan boşlukta, Türkiye'nin geleceğinin ve birliğinin muhafazı benim asıl amacım olmuştu. Gururla ifade ediyorum ki, genel başkanlık dönemimde parti içi tek kavga olmamış tek istifa gerçekleşmemiş tek kardeş kavgası yaşanmamıştır.

Suriye gelişmeleri, paralel devlet yapalanması ve birçok kaos nedenine rağmen seçime suhuletle gitmeyi başardık.

Terör tehditlerine karşı kapsamlı güvenlik önlemleri aldık.

Bakanlar kurulu dönemimde hiçbir yatırımın takviminde aksama olmamıştır. 2014 yılı sonunda ekonomi planı gerçekleştirdik.

7 Haziran akşamı yaşanan ne olacak kaygısı vardı. Bu binanın balkonunda: Başınızı dik tutun, başınızı öne eğmeyin. Bugün AKP'nin bismillah diyeceği gündür'' dedim.

Hükümetsizlik iradesizlik bekleyen çelik gibi bir iradeyle karşılaştılar.

Mecliste geçici hükümet, çok kritik kararlar aldı. Terör mücadelesi bu dönemde alındı. Güvenlik zirvesinde, hiçbir taviz verilmeden terörle mücadele kararı aldık.

Umarım bir sonraki hükümet de tavizler vermeden terörle mücadeleyi sürdürürler.

Vaadlerimizi yeni seçimden sonra 3 ay içinde yerine getirdik. Demokrasi tarihinde çok nadir görünen bir durumdur. Yasaların hayata geçmesini sağlayan herkese teşekkür ederim.

Seçim meydanlarında verdiğim hiçbir söz yarım kalmadı. Sivil anayasa için çalışmaları başlattık. Uzlaşma komisyonu kuruldu. Ana muhalefet partisi tutumu nedeniyle kendimiz çalışmalar yaptık.

Terörle mücadelede kritik ilçelerde kritik önlemler ve kararlar aldık. Bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum.