Başbakan Davutoğlu bugün Diyarbakır'a gitti. 

Bombalı saldırıda şehit olan 7 polisin anma törenine de katılan Başbakan, Cuma namazını Ulu Camii'de kıldıktan sonra halka seslendi. Konuşmasının önemli noktaları şöyle,

"Her seferinde Diyarbakır'a gelirim. Konyalı olabilirim ama ben ve bu kardeşleriniz ebediyen Diyarbakırlı'dır. Birileri Sur'umuzu parçalamak istiyor. Aziz Diyarbakırlılar, bu buluşmayı bize çok gördüler. 7 canımızı bizden aldılar.

Diyarbakır, ses veriyor: Şehitler ölmez... Biraz önce 7 yüreğimizi, Anadolu'nun diğer köşelerine gönderdik. O kardeşleriniz sizin için gelmişti. Bu minarelerde ezan susmasın, bu albayrak inmesin diye gelmişti. Diyarbakır, Şam gibi, Halep gibi tahrip olmasın diye gelmişlerdi. Artık onlar ebediyen Diyarbakırlı olarak anılacaklar.

Vatanın diğer köşelerine uğurlaren ben de merasimde söyledim. 'Artık emanetiniz, Diyarbakır'ın emanetidir. Bu şehitlerin emanetine sahip çıkacak mısınız? Allah aşkanı söyleyin... O hainlere, ezan sesini dindirmek isteyenlere gür bir sesle 'Biz buradayız, burada olacağız' diyecek miyiz? Allah sizden razı olsun.

Burayı insansızlaştıracakmışız! Aksine Sur'u ebediyen insanların barış içinde birbirlerine selam verdikleri güzel bir mekan eyleyeceğiz. Buradaki yapı değişecek diyorlar... Hayır, hepsini koruyacağız. Diyarbakırlı esnaf kardeşimin yaralarını saracağız. Daha güzel evlerde oturacaklar. Daha huzur içinde yaşayacaklar. Tahrip edilen okulların daha iyisini yapacağız. Diyarbakır anneleri bir daha ağlamayacak
" diye halka seslendi.