Partisinin genel merkezinde, MYK toplantısı öncesinde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı almasıyla ilgili "Avrupa Birliği bu gelişmeyi çok iyi okumalı ve gelecek vizyonunu gözden geçirmelidir. Biz birliğin güçlenerek gelecekte devamından yanayız. Bu Avrupa'nın barışı ve istikrarı için önemli bir kurumdur. Ancak AB kendini diğer bölge ülkelerden soyutlayan anlayışı terk etmelidir." dedi.

Başbakan Binalı Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

İngiltere seçmeni birlikten ayrılma yönünde bir irade ortaya koydu, bu karar İngiltere halkı için hayırlı olmasını ümit ederim. AB bu gelişmeyi çok iyi okumalı ve gelecek vizyonunu gözden geçirmelidir.

AB'NİN DEVAMINDAN YANAYIZ

Biz birliğin güçlenerek gelecekte devamından yanayız. Bu Avrupa'nın barışı ve istikrarı için önemli bir kurumdur. Ancak AB kendini diğer bölge ülkelerden soyutlayan anlayışı terk etmelidir. Daha kucaklayıcı olmalıdır. Kampanya esnasında sayın Cameron Türkiye üzerinden bazı acayip laflar etmesine rağmen, İngiliz seçmeni bu sözlere itibar etmemiştir. İngiliz halkı tarih vermiştir, vade biçmiştir. 

NİHAİ KARARI MİLLET VERİR

Türkiye'nin müzakere süreci tamamlanıp tam üyelik kararı vermesi aşamasında bu kararı Türk milleti verir. Bundan doğal bir şey yok. Biz çalışmamızı yaparız nihai kararı millet verir.

MHP TÜM SORUNLARINI ÇÖZECEKTİR

Kılıçdaroğlu istiare mi yapmış? AKP, diğer partilerin iç meseleleriyle ilgilenmez bunu etik ve doğru bulmaz. MHP'nin köklü bir geleneği var, biz inanıyoruz ki içerisindeki tüm sorunları çözecekti.

Teröre desteği olan hiçbir kurum ve kişiye müsamaha edemeyiz. Vatanın tek karışına göz dikenlere müsamaha gösterilmez. Konumları, sıfatları ne olursa olsun yaptıklarının karşılığını göreceklerdir.

Kaynak: Ajanshaber