Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme ve düzenlemelere dair açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım sözlerine sizlere "Müjdeli haberlerim" var diyerek başladı. 

Rusya ile buzlar eriyor
Rusya ile yaşanan siyasi krizde normalleşme sürecine girildiği Başbakan şöyle belirtti, "Karşılıklı yazışmalar Türkiye ve Rusya arasındaki buzları eritmeye başlamıştır. İki ülke arasındaki ilişkiler normalleşmeye başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Kriz istisna normalleşme esastır. Rusya ile yaşanan krizde hep yapıcı tutum izledik. Bu dönemde dostlarımız artıracağız düşmanlarımızı azaltacağız"

Rusya'dan sonra İsrail'le de yaşanan krizde sona gelindi
Mavi Marmara baskınında sonra askıya alınan ilişkilerin de normal zemine geldiğini açıklayan Binali Yıldırım konu hakkında şunları söyledi, "İsrail ile Mavi Marmara olayından beri kesilmiş olan diplomatik ilişkiler varılan mütabakat ile normalleşme sürecine girdi.Bu mutabakat kolay olmadı. 3 şartımız vardır. 2013 yılında İsrail resmen özür diledi. İlk şart buydu. Kalan iki şart da dün varılan mütabakatla sağlandı ve bugün imzalar atıldı. Mavi Marmara şehitleri için tazminat şartı yerine getirildi. Artık Gazze'deki çile sona erecek. Cuma günü göndereceğimiz insani yardım gemisi ile Gazze'ye ulaştıracağız. Kaba inşaatı biten 200 yataklı Filistin Türkiye hastanesini hızla bitirip yaraları saracağız. TOKİ evleri yıkılan kardeşlerimizin ev ihtiyacını karşılayacak. Buradaki en temel ihtiyaç olan elektrik ve su ihtiyacı da bu mutabakatla çözülecek. gelinen bu noktadan memnunuz. Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecek."

Muhtarlar ve Müftüler nikah kıyabilecek
Başbakan'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Nikah kıyma işlemleri hakkında konuşan Yıldırım, "İçişlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Evlenme ve ölüm gibi işlemler için artık nüfus merkezlerine gitmesi gerekmeyecek. Vatandaş artık mahkeme kararına ihtiyaç bulmadan yanlış yazılan ad ve soyadlarını değiştirebilecek.Pasaport ve ehliyet işlemleri arık polisten alınıp nüfusa verilecek. Ayrıca adres değişiklikleri bildirilirken evlenme yetkisinde de değişiklik olacak. Köy muhtarlarına evlendirme yetkisi veriyoruz.

-Köy muhtarları ile il ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi verilecek.Osmangazi Köprüsü perşembe günü açılacak."