Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

AK Parti bu günlere milletin dediğinden bir an olsun uzaklaşmayarak geldi. Vatandaşına hizmet yapmazsan vatandaş sana dersini verir. Kaldırı atar bir kenara. AK Parti'nin bugün buralara gelmesinin nedeni, millet ne derse yaparım millete karşı duranlara karşı da itibar etmem. İşte Ak Parti bu şekilde bu günlere geldi. Artık millet iradesinin zamanı. Milletin önüne gidip millete danışmayanın artık bu ülkede yeri yok. Millet ne ise sen de o olacaksın. Milletin içinden gelen milletin evlatlarıyla AK Parti bu günlere geldi. 

ESKİ ÇAMLAR BARDAK OLDU

Milletten başka güç vehmedilen başka kim olursa olsun bu millete ihanettir. Artık eski düzen yok. Eski çamlar bardak oldu. Biz yol yaptık okul yaptıu hastane yaptık. Bunları yapmak da bir lütuf değildi. Herkesin daha fazla refahtan pay alması için uğraştık. 

Vatandaş kendisi başkanını seçsin dedik. Anayasa değişikliğini yaptık. Bu değişiklik de Türk anayasa tarihinde dönüm noktasıdır. Artık millet kendi cumhurbaşkanını kendisi seçecek. 22 milyonun oyunu alan cumhurbaşkanı da ben bir işe karışmam demek gbi bir durumu olabilir mi. AK Parti'nin önündeki en önemli görev yeni anayasa ve sistemin yolunu açmaz zamanıdır.

"SAMİMİYET SORUNU VAR"

Bu anayasayı artık değiştirme zamanıdır. Bu anayasayı herkes değiştirmek istediğini söylüyor ama kimse bunu değiştirme çabası içerisine girmiyor. Demek ki bir samimiyet sorunu var.

Bu güzel memleketimizi torunlarımıza bırakırken bir hoş seda ile bırakarak teslim etmek hepimizin temel amacı olmalıdır. Sorunları çözen parti AK Parti yeni anayasayı da yapacak, başkanlık sistemini de bu ülkeye getirecektir. İstiyoruz ki bu onura diğer siyasi parti liderleri de ortak olsun. Ama günün sonunda baktık ki bunların niyeti başka. Daha fazla beklemek de bu ülkeye fazla. Bir anayasa mutlaka bu Meclis'in gündemine getirilecek. Ondan sonra karar meclisindir. Biz üzerimize düşeni yapacağız.

SİYASETİN ÖDEVİ SORUN ÇÖZMEKTİR

Diyelim ki olmadı. Adres yine belli: Millet. Siyasetin çözüm üretemediği yerlerde çare millettir sandıktır. Milletin de işi gücü var vatandaşı da sürekli seçimlerle rahatsız etmemeliyiz. Siyasetin ödevi sorun çözmektir.

EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ ZAMANDIR

En değerli varlığımız vakittir. Para ne zaman olsa bulunur ama bir dakikanın bile bizim için önemi var. Çok vaktimiz var derken benim kafamda diğer seçim var. Bu arkadaşların arasında 25 yıl veya 65 yaş var. Zaman anlayışımız farklı. Artık arkadaşlar toplantıları vaktinde yapmaya alışacaksınız. Türkiye'nin her köşesinden geldiniz. Memeleketimizin o güzel huylu insanlarının selamlarını getirdiniz.

İZMİRLİLER İLERİ GÖRÜŞLÜ

Ana muhalefet partisinin lideri İzmir Başbakan çıkaracak diye dolaştı durdu. İzmirlilere teşekkür ederim onu haklı çıkardıkları için. İzmir beni neden belediye başkanı seçmedi diye sorabilirsiniz. Çünkü İzmirliler ileri görüşlü.