Erzincan'daki Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 1915 olaylarıyla' ilgili Almanya Parlamentosu'nun aldığı kararı eleştirerek, "Kimin dost, kimin dost olmadığını bugünlerde çok iyi görüyoruz. Almanya'da bir karar çıktı. Alman Parlamentosu bir yalana imza attı, yalana. O yalan ne? 100 yıl önce her yerde yaşanan bir göç olayını bugün önümüze bugün soykırım diye getirmeye çalışanlar şıunu iyi bilmelidir ki Türkiye tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor" dedi.

VİDEO HAZIRLANIYOR

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Biz Erzincan'la, sizinle gurur duyuyoruz. Gözün aydın Erzincan, gönlün aydın, ekmeğini yiyen suyunu içen b,r evladın Türkiye'nin sorumluluğunu aldı. Bana verdiğiniz herşey için size teşekkür ediyorum. Huzurunuzda söz veriyorum size ve aziz milletime layık olmaktan başka hiçbir davam yoktur. Her zaman kararlılıkla bu terörü sizlerin duası ve desteğiyle yok etmek için yemin ettik. Erzincan'ın gösterdği muhabbete teşekkür etmek için bugün aranızdayım. Allah sizden ve milletimizden razı olsun.

ERZİNCAN CANDIR, 24 AYAR İNSANDIR

Erzincan'ın bütün kadınlarını gençlerini sevgiyle selamlıyorum. Erzincan candır, Erzincan 24 ayar insandır. Erzincan benim şehrim, birliğin ve beraberliğin şehridir. Türkiye'ye hizmet etmekten, Erzincan'lı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum.Toplu açılış törenimizin Erzincan'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yeni görevimle birlikte, doğduğum bu topraklara, mert insanların yaşadığı bu toprraklarda sizlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Erzincanspor'umuza da başarılar diliyorum.

AKP'DEKİ DEĞİŞİM, BAYRAK DEĞİŞİMİDİR

AKP'de görev değişimi sadece bayrak değişimidir. Görevi devraldığım Ahmet Davutoğlu kardeşimize de buradan teşekkür ediyorum. Kongremizi de yaptık, genel başkanımızı seçtik. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirmemle beraber hemen ertesi günü hükümetimizin Bakanlar Kurulu'nu Cumhurbaşkanı'na sundum ve aynı gün hükümet programını Meclis'te okudum. Çarşamba günü Türkiye sevdalısı AKP'nin kurucusu liderimizin başkanlığında ilk bakanlar kurulunu topladık. Cuma günü Anadolu'nun Güneydoğu'nun en büyük havalimanını açmak için Diyarbakır'a gittik. Kalleş ve katil terör örgütünün 16 vatandaşımızı katlettiği Tanışık köyünü ziyaret ettik, acılarını paylaştık. İstanbul'da geldik fetihin 563. yılını coşkulu bir şekilde kutladık. İşte kongreyle onun arkasındaki bir haftadan bahsediyorum. Bu ülkede haftalarca bakanlar kurulu toplanamıyordu. İşte 65. hükümet en kısa sürede kurulup güven oyu alan bir hükümet. Soyadımız gibi iş yaparız evelallah. Daha sonra İzmir'e gittim. İzmir'in bizim için bir anlamı var. İzmir'de Başbakanlık görevini üstlendikten sonra ilk ziyaretimi oradaki hemşehrilerimle birlikte olarak gerçekleştirdim. İlk ziyaretimizi Kıbrıs'a yaptık. Ardından can Azerbeycan'a gittik. Türk milletinin selamını götürdük. İşte şimdi buradayım, işte şimdi evimdeyim.