Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'den kaçan teröristlerin Avrupa'da ikamet etmesi nedeniyle sert sözler son zamanlarda AB ülkelerine yüklenmişti. Amerika'da Avrupa'ya soğuk bakan Trump'ın başkan olmasından sonra eleştirilerin dozunu artıran Erdoğan, AB'yi mültecilerle tehdit etti. 

İşte Erdoğan'ın açıklaması,
"Günümüz dünyasında insanlığı tehdit eden pek çok kriz var. Savaşlar, çatışmalar, göçler giderek büyüyen sorunlar haline geliyor. yetersiz sağlık ve eğitim hizmetleri gibi bir çok konudaki istikrarsızlık insanlığın geleceğini gölgeliyor. Bakın Kapaklara taşındı Aylan bebek.Sadece Türkiye'de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu dünyamızda sorun sadece Aylan bebek, ümran yavrumuz mu? Değil. Şu an dünyada milyonlarca Aylan bebek merhamet bekliyor. onlara karşı atılan bir adım var mı?"

"Yetersiz eğitim ve sağlık hizmetleri ile sosyal çalkantılar ve pekçok konudaki istikrarsızlık insanlığın geleceğini tehdit ediyor. Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerde yaşanan çatışmalar sadece çıkar kavgaları ve mülteci boyutuyla dünyanın gündeminde. Eğer mülteci krizi olmasa gündeme bile gelmeyecek. Şu anda bir konunun üzerinde ısrarla duracağım. Aylan bebek ve Ümran bebek.. Peki sadece Türkiye'de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu dünyamızda sorun sadece Aylan bebek midir? Değil! Çünkü dünyada milyonlarca Alyan bebek şefkat bekliyor. Dünyada şu anda milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor, şefkat bekliyor, merhamet bekliyor. Onlara yönelik atılan adım var mı? Yok. İşte Afrika, sahra üstü, sahra altı. Milyonlarca orada bebek, kadın, 7'den 70'e hepsi çözüm bekliyor. Atılan bir adım yok. Atılan adımı söyleyeyim. Türkiye, Avrupa Birliği'ne girsin mi girmesin mi? Atılan adım bu. Niye? Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar, gelmişler bir araya 30-40 kişi, verilen o bildiriye 'hayır' diyor, Yahu topunuz EVET dese ne yazar? Hiçbir zaman insanlığa doğru bakmadınız. Aylan bebeği sahileden siz almadınız! 3 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz. Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz."

Kaynak: Milliyet