16 Nisan'da halkın önüne gelecek olan anayasa değişikliğine ilişkin referandum için Erdoğan şunları söyledi,

"Yüksek oran bekliyoruz"
"Türkiye Cumhuriyeti bu şekilde bir sıçrama gerçekleştirecektir. Tabi ki yüksek oranla başarılı olalım istiyoruz. Yönetim sistemini değiştiriyoruz yaptığımız budur. Değişim de bugün başlamamıştır, çok uzun süredir değişim için çabalar olmuştur. 2007’de başladığımız süreç bu anayasa değişikliğiyle gerçekleşecektir. Davul da tokmak da aynı kişinin elinde olacak, ahenk ortaya çıkacak. ‘Erdoğan’dan sonra ne olacak?’ diyorlar. Erdoğanlar bitmez bu ülkede. İnanıyorum ki, yeni Erdoğanlar yetişecektir. Çünkü Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde oyla seçilecek. Vatandaş bu konuda yanlışlık yapmaz."

"Feshetmek kolay değil"
"Ben milletime güveniyorum. 15 Temmuz’da direnenlere güvenmeyip de neye güveneceğim? Hedeflerimize bu anayasa değişikliğiyle daha hızlı ulaşacağız.

‘Cumhurbaşkanı, Meclisi feshetme yetkisine sahip oluyor’ diyorlar. Evet bu var anayasa değişikliğinde. Ama bu durumda Cumhurbaşkanı kendisini de feshediyor o zaman. Öyle kolay değil bu. Çünkü kendisi de seçime gidiyor sonuçta. Size de çok görev düşüyor bu süreçte. Biz size güveniyoruz şimdiye kadar destek verdiniz, şimdi de vereceksiniz. Size bugüne kadarki destekleriniz için şükranlarımı sunuyorum."