15 Temmuz askeri darbe sonrasında ülkenin her yanındaki meydanlarda demokrasi nöbeti yapılıyor. Nöbet mekanlarına kurulan sahnelerde ise sanatçılar, siyasetçiler konuşa yapıyor.

Avcılar'daki demokrasi nöbetine ise eski bakanlardan Egemen Bağış katıldı. Bağış adının karıştığı yolsuzluk operasyonları ve Bilal Erdoğan hakkında açıklama yaptı. 

İşte Egemen Bağış'ın konuşmasından satırbaşları,
"25 Aralık 2013'te Reis'in oğlu Bilal Erdoğan'a silah çektiler biliyor musunuz? Bunlar böyle şerefsiz. Bu haşhaşiler öyle hain ki bizim dünyamızı kararttıkları yetmiyormuş gibi bir montaj, kumpas ile ahretimizi de karartmaya kalktılar. Bu Amerikan köpekleri bizim değerlerimize dil uzattı, inancımızı sorgulamaya kalktılar ama onların ne inançsız oldukları, kime hizmet ettikleri, ne kötü oldukları ortaya çıktı. Allah çok büyük."

Bağış konuşmasına şöyle devam etti, "Halk Bankası ekonomik kriz döneminde Türkiye'ye milyonlarca dolar para kazandırdı. Ama bunlar 'dershaneleri kapatılıyor' diye intikam almak için 17 Aralık'ta o günün başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve en yakın 4 çalışma arkadaşına çamur attılar. Halk Bankasının Genel Müdürü hapisteydi, banka ile alakası olmayan 4 bakana çamur attılar. Bu kardeşiniz de onlardan biri. Reis, 'Allah sabredenlerle beraberdir. Sabredin' dedi."