MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevden alındı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Tokyo Büyükelçisi olarak atandığı bildiriliyor. Bir süredir Hakan Fidan'ın görevden alınacağı konuşuluyordu. Fuat Avni de Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu için "görevden alınacaklar" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakan Fidan için 2012 yılında yaptığı bir açıklamada "Fidan benim sır küpüm, yedirmem" demişti. Dışişleri Müşteşarı Feridun Sinirlioğlu da görevinden alınarak New York Büyükelçisi yapıldı.
 
YENİ MİT MÜSTEŞARI LEVENT GÖKTAŞ İDDİASI
Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı görevinden alınması sonrası akıllardaki soru yeni MİT Müsteşarı'nın kim olduğu yönünde.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık görevinden istifası sonrası bürokrasi kulisleri yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da görevden alınacağı iddialarıyla sarsılmıştı. Ankara'dan bugün gelen son dakika haberlerine göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevinden alınarak Tokyo Büyükelçiliği'ne atandı. Hakan Fidan'ın görevden alınacağı iddialarının basına sızdığı günlerde bir diğer iddia da yeni MİT Müsteşarı'nın emekli Albay Levent Göktaş olacağı yönündeydi.

HAKAN FİDAN'IN YERİNE LEVENT GÖKTAŞ GELİYOR İDDİASI
Albay Levent Göktaş, Ergenekon Davası'nda tutuklanmış ve uzun süre Silivri Cezaevi'nde kalmıştı.
Yine kulislerdeki iddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimler Levent Göktaş ile bir süredir temas halindeydi. Göktaş görüşmelerde 'terörü 1 yılda bitiririm' sözü verdi ve MİT'te kendi ekibini kurma şartı koydu.