CHP grup toplantısında mikrofonların başına geçen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmeyecek." dedi.

FETÖ'nün düzenlemiş olduğu askeri darbe girişimi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, siyasetin TBMM çatısı altında kalması gerektiğini bürokrasiye siyaset girince geçtiğimiz haftalarda yaşanan olayların devam edebileceğinin altını çizdi. 

Kılıçdaroğlu konu hakkında şunları söyledi,
"15 Temmuz darbe girişimi oldu. Hala etkilerini toplum üzerinden atmış değil. Bu darbe girişiminden hepimizin çıkarması gereken dersler var. Siyaset kurumuna yeni pencereler açmak gerek. Bu darbe girişiminde ders olarak neleri çıkarmalıyız ve siyaset kurumu nasıl davranmalı? Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmeyecek. Buralara siyaset girerse işte bunlar olur. Din farklı bir alandır. Kışlaya siyaset asla girmemelidir. Niçin gözyumdunuz bugüne kadar?"

Genel başkan sözlerine şöyle devam etti,
"Aklımızı kullanmalıyız, eğriyi doğrudan ayırmalıyız. Terörden şikayet etmek kolay, sorun, şikayetin ötesinde. Terörle mücadelenin akılla, mantıkla, kolektif yapılması lazım. Teşhisi doğru yaparsanız tedaviyi doğru yaparsınız. Sadece PKK değil, IŞİD terörü de var. 70 ilden katılım varsa, bu terör örgütü de Türkiye'de taban tuttu demektir."