Dün Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde 1 saat 40 dakika sure Cumhurbaskanı Erdogan - Basbakan Davutoglu görüşmesi sonrasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Görşme ile ilgili ne Cumhurbaşkanlığı'ndan ne de Basbakanlık kaynaklarından herhangi bir açıklama gelmezken AK Parti'nin kongreye gideceğine yönelik bilgi gündeme bomba gibi düştü.
Kritik görüşme sonrası gelen bilgilere göre AK Parti'nin Mayıs ayında kongreye gideceği ifade edildi. Bu gelişme üzerine Ankara kulisleri kaynamaya başlarken, söz konusu kongrede Basbakan Davutoglu'nun da aday olmayacağına yönelik yeni bilgi gündemin ikinci bombası oldu.
Ardı ardına yaşanan sürpriz gelişmeler üzerine tüm gözler bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MYK toplantısı sonrasında yapacağı açıklamaya çevrildi.
Basbakan Davutoglu'nun kongrede aday olmayacağının açıklanması ile yeni Başbakan'ın kim olacağı yönünde senaryolarda üretilmeye başlandı. Senaryolar çerçevesinde AK Parti kanadında 3 isim ön plana çıkıyor. Bu isimler ise kabinede bakanlık görevi yürüten, Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Berat Albayrak olarak ifade ediliyor...
ERKEN SEÇİM İHTİMALİ
Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından AK Parti'nin aldığı kongre kararı sonrası erken seçim de konuşulmaya başlandı. Siyasi kulisler erken seçimin Ekim ayına kadar yapılacağı konusunda görüş birliğine varmış durumda..
ERKEN SEÇİMİN KADERİ MHP'NİN ELİNDE
Erken seçim ile birlikte çok çarpıcı bir ihtimal de gündeme geldi. Olası erken seçimin kaderini MHP belirleyecek.  MHP'nin erken secime kadar kongre yapmaması halinde erken secimde baraj altında kalacağı ifade ediliyor. Olası erken seçimde HDP'nin de seçime parti olarak girmesi halinde baraj altında kalacağı öngörülüyor.
2 PARTİLİ MECLİS
Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde ise olası erken seçimin sonucunda 2 partili bir meclis ile karşı karşıya kalınacağı belirtiliyor. HDP'nin bağımsız girmesi halinde ise 20-25 vekili olabileceginin altı çiziliyor. Tam tersi bir tabloda yani MHP'nin kongre yaparak erken seçime gitmesi halinde ise özellikle AK Parti'de en az yüzde 5'lik bir oy kayması yaşanabileceği konuşuluyor.
Bu tablonun da Cumhurbaskanı Erdoğan'ı pürüzsüz bir sekilde başkanlığa doğru getireceğini belirtiyor...