Ankara 25. İcra Dairesi Müdürlüğü, MHP kurultayı ile ilgili yeni bir karar çıkartarak “kurultay toplanamaz” diye karar verdi.
Kaynak: 25.İcra Dairesi: MHP Kurultayı toplanamaz!
 
Ankara 2. İcra Mahkemesi’nin Gemerek yerel mahkemesinden çıkarılan yürütmeyi durdurma ve kurultay toplanmalıdır kararının
üstüne bir karar daha çıktı.

Adalet Bakanlığı’nın mahkeme kararına dahil olmasından sonra 25.İcra dairesi “Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ihtiyadi tedbir kararı geçerlidir. Kurultay toplanamaz” dedi.
 
MAHKEMENİN KARARINI KABUL ETMEDİLER
Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğü MHP’de olağanüstüsü kurultayın toplanmasını engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etmiş, buna dayanarak muhalif MHP’liler 15 Mayıs Pazar günü olağaüstü Kurultay’ı toplamak üzere hazırlıklara başlayacaklarını açıklamışlardı.
 
AK PARTİ MÜDAHALESİNİN BELGESİ ORTAYA ÇIKTI
Gemerek ve Tosya yerel mahkemelerinin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararlarının iptal edilmesinden sonra MHP’nin pazar günü kongreye gideceğine kesin gözüyle bakılıyordu.

Ankara 2.İcra Hakimliği’nin kararı üstüne olaya Adalet Bakanlığı dahil oldu. Bakan adına yazılan ve UYAP sisteminden ulaşılabilen metinde skandal ifadeler var. Bakanlık, Gemerek kararının kaldırılmasını istemeyerek, kurultayın yapılmasına engel olmak istiyor. Bu gelişme üzerine İcra Müdürü’nün yazacağı “kurultayın önünde herhangi bir engel yoktur” şeklindeki karar yazılamıyor.

İşte o belge:



Kaynak: Yeniçağ