Amerika ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile Beyaz Saray'da görüştü. Görüşmenin ana detayları şöyle idi;

Bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve sığınmacı krizi, Erdoğan ve Obama görüşmesinin üç ana başlığı olarak belirtildi. 50 dakika süren görüşme sonrası ilk açıklama Beyaz Saray'dan geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Obama'nın Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini ilettiği belirtildi.

Görüşmede Obama, Türkiye'nin güvenliğini ve teröre karşı ortak mücadelesini Amerikan yönetiminin destek verdiğini teyit etti. 

Erdoğan ve Obama, Beyaz Saray'daki görüşmede IŞİD'e karşı mücadele konusunuda masaya yatırdı. İki liderin IŞİD'i zayıflatmak ve yok etmek için ortak çabaları görüştüğü açıklandı. 

Erdoğan, Obama ile görüşmesinden önce Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı konakladığı otelde kabul etti. İkili ilişkiler, Suriye, Irak, terörle konularının ele alındığı görüşmeye ilişkin bilgiyi Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın paylaştı.

Biden'nın PKK ile mücadele konusunda iş birliklerini artıracaklarını altını çizdiği aynı zamanda Türkiye'nin IŞİD ile de mücadele eden bir ülke olduğunun farkında olduklarını söylediğini aktardı. 

Biden'nın Suriye'nin bölünmesini Amerikan Hükümeti'nin istemediğini, kuzeyde bir Kürt Devleti kurulması gibi bir düşüncelerinin de hiçbir şekilde olmadığını ifade etti.