MHP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP'nin şuanki Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetiminin,

"Kaos Olur"
"10 Temmuz'da sabah tüzük değişikliği öğleden sonra genel başkan seçimini yaparız" yaptığıi öneriye dair "İşte o zaman kaos olur" dedi.

Özdağ, Bahçeli yönetiminin önerisine için, "Tüzük değişikliğinin yürürlüğe girmesi için Yargıtay Başsavcılığı'na bu değişikliğin verilmesi gerekiyor. Tüzük değişikliğinden sonra üst kurul delegeleri listesinin 15 gün askıda kalma süresi var. Genel Merkez'in dediğini yaparsak; bir delege gider dava açar ve kongreyi iptal ettirir. İşte o zaman kaos olur" diye konuştu. 

“Bahçeli aday olmayacak"
Ümit Özdağ, “Sayın Bahçeli'nin, 19 Haziran'da Ankara'da toplanacak üst kurul delege sayısını gördükten sonra genel başkan adaylığı kararını vereceğini düşünüyorum. Büyük katılımdaki sayıyı gördükten sonra aday olmayacaktır” dedi.

Genel Başkan Özdağ, önce Çağrı Heyeti'yle tüzük değişikliğini ve ardından genel başkan seçiminin yapılması gerekiğini açıklarken "MHP'nin tüzük kurultayı 19 Haziran'da mahkemenin verdiği karar uyarınca gerçekleşecek. Sonra 10 Temmuz'da Genel Merkez tüzük değişikliği yapılıp üzerinden 15 günden fazla gün geçtiği için herhangi bir sıkıntı olmadan 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kongreyi yapacak diye umuyoruz" ifadelerini kullandı.