Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, HDP'nin derhal kapatılması gerektiğinin altını çizdi. 

İşte Vatan Partisi'nin açıklamaları,

"Bugün (4 Kasım 2016) sabah saatlerinde, Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına bölücü terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucu sivil ve polis vatandaşlarımız şehit olmuştur. Bu koşullarda bölücü terör örgütünü Türkiye'nin üzerine süren güçlerin bazı yanıtlar vermesi yaşadığımız sürecin doğasına uygundur. Bu terör eylemleri boşunadır. Türkiye bu süreçten vatan bütünlüğünü gerçekleştirerek çıkacaktır. Bu kararlılığımızı bir kez daha ifade ederek polisimize ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.
 
Yine bugün sabah saatlerinde 12 HDP milletvekili gözaltına alınmıştır. Suç varsa suçun yaptırımı da vardır. “Kürdistan’a özerklik” toplantıları örgütleyen, canlı bombacıların tabutlarını sırtında taşıyan, bölücü terör örgütünün suçlarına katılan sözde milletvekillerinin gözaltına alınması hukuka uygundur. Yasalar açıktır, terör örgütünün propagandasını yapmak, Mehmetçiklerimizi, polisimizi, korucumuzu şehit eden, Türkiye’yi bölmek için bombalar patlatan bir örgüte destek açıklamaları yapmak, sırtını bu örgüte yaslamak suçtur. Bu suçların tanımı ve yaptırımları yasalarımızda açıktır.  
 
HİÇ KİMSENİN TÜRKİYE’NİN ALTINA MAYIN DÖŞEME ÖZGÜRLÜĞÜ YOKTUR
Türkiye 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana ABD’nin kara gücü PKK’yı hendeklere gömmekte, bugün de kırsalda PKK’ya ağır kayıplar verdirmektedir.  Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD’nin ABD İsrail koridoruna karşı mücadele etmektedir. Bu mücadele sürerken milletvekili sıfatıyla suç işleyenler hakkındaki hukuki işlemler hukuka, demokrasiye aykırı diye tanımlanamaz. Kimsenin Türkiye’nin altına mayın döşeme, Türkiye’yi bölme özgürlüğü yoktur. 
 
HDP DERHAL KAPATILMALIDIR!
Vatan Partisi olarak 4 Mayıs 2016 tarihinde açıkladığımız “Teröre Karşı Acil Mücadele Programı”nda belirttiğimiz gibi teröre karşı etkili ve sonuç alıcı mücadele için suç işleyen milletvekillerinin öngörülen cezaları alması, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin derhal kapatılması gerekmektedir. Vatan Partisi olarak yapmış olduğumuz HDP’nin kapatılması talebi doğrultusunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP hakkında Anayasa Mahkemesine kapatma davası açma sorumluluğu ve göreviyle karşı karşıyadır. Hukukun emri de budur, milletin talebi de budur, Türkiye’nin vatan bütünlüğünün gereği de budur. Vatan bölünürse demokrasi olmaz. Cebir ve şiddetin olduğu yerde, demokrasi olmaz.

Vatan Savaşının başarısı için, Bölücü Teröre karşı mücadelenin bir an önce kesin sonuca ulaşması için, terör suçlarının yargılanması ve infazında hukukun uygulanması ve kararlılık şarttır. Asker ve polisimizin canla ve başla yürüttüğü mücadelenin etkin ve caydırıcı olması için, yargıda hız ve infazlarda kararlılık gerekiyor. Barışa ve kardeşliğe bir an önce kavuşmak buna bağlıdır."