Startı Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom ve Türkiye Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin’in katıldığı tören ile İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndan verildi 

Almanya’nın Allgaeu bölgesinden başlayan ralliye 20 ülkeden 82 takım ve 580 yarışmacı, 300’den fazla araç ile katılıyor. Kurallara göre ralliye sadece 20 yıldan büyük ve değeri 1111 Euro’yu geçmeyen araçlar katılabiliyor 

Türkiye’nin Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde, T.C Berlin Büyükelçiliği ve TÜVTÜRK’ün desteğiyle düzenlenen ‘Allgaeu Orient Rallye - Dostluk ve Barış Rallisi’nin 11’incisi, 30 Nisan – 20 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Ralli kurallarına göre ralliye, değeri 1111 Euro’nun altında eski araçlar katılabiliyor. Güzergâh boyunca da otoyollara çıkmaya izin verilmiyor. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın da destek verdiği rallide 20 ülkeden toplam 82 takım katılıyor, 580 yarışçı 300’den fazla araçla mücadele ediyor. 

Almanya’nın Allgaeu Bölgesi’nde yer alan Oberstaufen kasabasından 30 Nisan’da start alan araçlar, Balkanlar üzerinden gelerek, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda buluştu. Türkiye etabı, 5 Mayıs Cuma günü Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom ve Türkiye Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin’in katıldığı törenle başladı.

Dostluk ve Barış Rallisinde zamana ya da hıza dayalı herhangi bir yarış bulunmuyor, Yarışma tamamen rota üzerinde belirlenen sosyal ödevlerin yerine getirilmesinde en başarılı bulunan takım olma üzerine. Yarışta en başarılı bulunan takım birinci olurken diğer tüm takımlar ikinci ilan ediliyor. Ralli süresince yol, hava, şartları ve rakipleriyle mücadele eden yarışmacılar güzergâhları üzerindeki TÜVTÜRK İstasyonları’nı da ziyaret ederek bu görevleri yerine getirecek. 

“20 yaşında olsa da muayenesi ve bakımı varsa 11 bin km yapabilir”
Araçlar, Türkiye içinde, Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini ziyaret edecek. Rallinin finali, 20 Mayıs Dalaman’da gerçekleştirilecek. 
Ralliye destek veren TÜVTÜRK’ten yapılan açıklamada, bakımı, periyodik muayeneleri zamanında ve kurallara uygun yapılan otomobillerin, 20 yaşın üzerinde olsalar bile 11 bin kilometrelik ralli gibi mücadele oranı yüksek organizasyonlarda bile yer alabileceği, bu organizasyona da bu mesajı vermek için sponsor oldukları ifade edildi.