Sezonun en önemli maçlarında olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisi bugün saat 19.30'da Türk Telekom Arena'da oynanacak. Maç naklen Lig TV kanalında yayınlanacak.

İki takımında son haftalardaki puan kayıplarından sonra 3 puan almak için kıyasıya geçmesi beklenen maçın sonucu, ligin sonucuna da büyük etki yapacak.

Galatasaray

Galatasaray ligde oynadığı son 5 maçta galibiyet yüzü göremezken bu maçlarda 13 puan kaybetti. 5 maçta 8 kez ağları havalandırırken kalesinde tam 11 gol gördü.

Galatasaray 27 maç sonunda 40 puan toplayarak şuan ligin 7. sırasında bulunuyor. Avrupa'ya katılma hakkı kazanmak için Türkiye Kupası ihtimalini cebinde bulunduran sarı - kırmızılılar her ihtimale karşı ligi üst sıralarda bitirmeyi planlıyor.

Fenerbahçe derbisinde sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou, Hamit Altıntop'un kesin oynamayacağı bilinirken, Lionel Carole'de cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Sabri Sarıoğlu, Sinan Gümüş ve Wesley Sneijder'in forma giymeleri bekleniyor.

Fenerbahçe

Şampiyonluk yarışında kıyasıya yarıştığı Beşiktaş ile puan farkının açılmasını istemeyen sarı - lacivertliler son haftalarda formsuz görüntüsü ile dikkat çekiyor. 

Avrupa Ligi'nde Braga yenilgisinden sonra düşüşe geçeb Fenerbahçe'nin derbi karşısında nasıl bir etki göstereceği merak konusu.

Fenerbahçe son iki maçta 4 puan kaybederek lider Beşiktaş'tan 6 puan geriye düştü. Galatasaray maçında galibiyetle ayrılarak hem maç sayısını eşitlemeyi hem de puan farkını 3'e indirmeyi hedefliyor.

Sarı kanaryalarda cezalı bulunmazken, Raul Meireles ve Lazar Markoviç sakatlıkları nedeniyle derbide forma giyemeyecek. Robin van Persie'nin ilk 11'de başlaması bekleniyor.