BALE BELASINA VARDY'LI ÇÖZÜM
İngiltere takım formasyonu 4 – 3 – 3 
Galler takım formasyonu 5 – 3 – 2 

Birinci Devre
Maçın ilk net pozisyonu İngiltere adına gelişti. Bekler geriye dönmekte zorlanınca 3 savunmada kalan Galler rakibine sol bölgesinden net pozisyon verdi. Sterling’in uygun pozisyonunda kafa vuruşu auta çıktı. Dakika 10’ da sol bölgeden Ramsey’in kullandığı köşe vuruşunda Galler takımı etkili olamadı. Galler’li oyuncular savunmada 5-3-2 formasyonunu alırken, hücumda ise beklerin çıkmasıyla 3-5-2 formasyonunu aldı. İngilizler çok pas yaparak savunmada kapanan Galler savunmasına karşı boş alan aradı. İngilizler 20’ dakikada yakın serbest vuruş fırsatı yakalarken olumlu kullanamadı. İlk 20 dakika mücadele çoğunlukla orta alanda ve pozisyon anlamında ise kısır geçti. Bu kez Rooney’in ayağından kullanıla serbest vuruşta ise ceza alanında Cahill’in kafa vuruşunda etkili oldu İngiltere. Korner atışlarında İngilizler’in tercihi arka direkler oldu. 35’ dakikada gen pas sayısına bakacak olursak;
İngiltere: 157 Pas
Galler: 67 Pas.

Ayrıca topla oynama oranlarında da gözle görülür üstünlüğü olan ekip İngiltere oldu. İlk karşılaşmada da serbest vuruştan golü bulan Gareth Bale, 40’ dakikada Galler’in kazandığı serbest vuruşta da düzgün ve sert vuruş golü bularak takımını İngiltere karşısında 1 – 0 öne geçirdi. İngilizler ilk yarıda ise kapanan rakibine karşı kilidi bir türlü açamayarak pozisyona giremedi. İlk yarı böylelikle Galler’in 1 – 0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci Devre
İngiltere’de ikinci devre Vardy oyuna girdi. İlk devredeki oyun anlayışı iki ekip adına devam ederken 56’ dakikada dönen top sonrası Vardy ceza alanı içerisinde kendini unutturarak İngilizler adına golü kaydetti. İngilizler bulduğu gol sonrası temposunu bir tık daha arttırarak 2. golü aradılar ve pozisyona girdiler. Galler Milli Takımı tüm hatlarıyla geriye çekildi, İngiltere ise tüm hatlarıyla golü aradı. Hodgson 3. bölgedeki etkinliği ve hareketliliği arttırmak adına 70’ dakikada genç oyuncusu Rashford’u oyuna sürerek Lallana’yı dışarı aldı. Merkezden Rooney ile bir çok kez oyunun yönünü hızlı bir şekilde değiştirerek pozisyona girmek istedi fakat başarılı olamadı. 83’ dakikada korner fırsatı yakalayan İngilizler bunu olumlu değerlendiremedi. Bu kez 89’ dakikada 2. kez köşe vuruşu kullanan İngilizler sonuç alamadı ve +3 dakika verilen uzatmaların 1. dakikasında Sturridge’nin ver-kaç yaparak rakip ceza alanına taşıdığı top ile aradığı golü buldu. Karşılaşmanın son dakikalarında bulduğu gol ile altın değerinde bir 3 puan aldı İngilizler.