Bu sonucun ardından İspanya puanını 6'ya yükselterek gruptan çıkmayı garantilerken, Türkiye bu maçta da puanla tanışamadı. Öte yandan 3-0'lık skor, Fransa'daki şampiyonanın da şu ana kadarki en farklı galibiyeti oldu. D Grubu'nda bugün oynanan diğer maçta ise Çek Cumhuriyeti ile Hırvatistan, 2-2 berabere kaldı.

Nice şehrinde oynanan maça etkili başlayan İspanya, 34. dakikada Alvaro Morata, 37. dakikada Nolito'nun attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapatırken savunmada yapılan hatalar dikkat çekti.

Hücumda hiçbir organizasyon geliştiremeyen Ay-yıldızlılarımız, 48. dakikada yine Morata'ya engel olamayınca skor 3-0'a geldi. Bu golden sonra oyunu rolantiye alan İspanya, skoru korurken milliler rakip kaleyi rahatsız etmeyi başaramadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya sahadan 3-0 galip ayrıldı ve zirveye yerleşti. Puanını 6 yapan İspanya gruptan çıkmayı da garantiledi. Türkiye ise puansız son sırada yer aldı.

ARDA TURAN'A ISLIKLI PROTESTO
Milli futbolcu Arda Turan'a tribünlerden tepki geldi.

3-0 İspanya'nın üstünlüğüyle devam eden karşılaşmada Türk taraftarlar, Arda Turan'ı ayağına her top gelişinde ıslıkla protesto etti. Milli futbolcu da tribünlere dönerek, protestolara alkışla tepki gösterdi.
Stat: Nice

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic, Danilo Grujic, Nenad Djokic, Aleksei Kulbakov (Sırbistan)
Teknik Direktör: Vicente del Bosque

İSPANYA: David de Gea, Gerard Pique, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Alvaro Morata, Cesc Fabregas (71. dk Koke), Sergio Ramos, Juanfran, Jordi Alba (81. dk Cesar Azpilicueta), David Silva (64. dk Bruno Soriano), Nolito.

Yedekler: Iker Casillas, Sergio Rico, Cesar Azpilicueta, Marc Bartra, Koke, Lucas Vázquez, Pedro Rodríguez, Hector Bellerín, Thiago Alcantara, Mikel San Jose, Bruno Soriano, Aritz Aduriz.
Teknik Direktör: Fatih Terim

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Caner Erkin, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Gökhan Gönül, Selçuk İnan (70. dk Yunus Mallı), Oğuzhan Özyakup (62. dk Olcay Şahan), Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu (46. dk Nuri Şahin), Arda Turan, Burak Yılmaz.

Yedekler: Onur Recep Kıvrak, Harun Tekin, Semih Kaya, Ahmet Yılmaz Çalık, Nuri Şahin, Cenk Tosun, Olcay Şahan, İsmail Köybaşı, Yunus Mallı, Volkan Şen, Emre Mor, Şener Özbayraklı.
SARI KART: 2. dk Sergio Ramos (İspanya), 9. dk Burak Yılmaz, 41. dk Ozan Tufan (Türkiye)

GOLLER: 34. ve 48. dk Alvaro Morata, 37. dk Nolito (İspanya)