Saat 16.00’da Fransa-İrlanda ve saat 22.00’da oynanacak Macaristan-Belçika maçları TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Saat 19.00’da başlayacak Almanya-Slovakya maçı ise TRT Spor ekranlarından yayınlanacak.

A Grubu’nu 7 puanla lider tamamlayan ev sahibi Fransa, E Grubu’nu İtalya ve Belçika’nın ardından 4 puanla en iyi 3. olarak tamamlayan İrlanda ile Lyon’daki 60 bin kapasiteli Stade des Lumieres Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. 

F Grubu’nu İzlanda ve Portekiz’in önünde 5 puanla lider tamamlayan Macaristan, E Grubu’nu İtalya’nın ardından 6 puanla ikinci sırada tamamlayan Belçika karşısında 33 bin kapasiteli Stadium de Toulouse’da sahada olacak. 

C Grubu’nu 7 puanla lider tamamlayan Almanya ile B Grubu’nu en iyi üçüncüler arasında tamamlayan Slovakya maçı saat 16.00’da TRT Spor ekranlarında yayınlanacak. 

Deneyimli Spor Spikerleri, TRT 1 ekranlarında maçları yorumluyor!
Hüseyin Ersin Düzen, Yalçın Çetin, Levent Özçelik, Erdoğan Arıkan, Kemal Kerem Öncel, Alper Bakırcıgil ve Himmet Hünkar Mutlu gibi deneyimli spor spikerleri, TRT 1 ekranlarında maçları anlatacak ve yorumlayacak. İstanbul’dan Cüneyt Kıran, Alp Pehlivan, Serkan Akcan Melih Gümüşbıçak, Ali Gültiken, Fransa’dan Oğuz Çetin, Serdar Dayat ve Hikmet Karaman, yorumları ve tahminleri ile şampiyonaya renk katacak. Maç Öncesi, Devre Arası ve Maç Sonrası özet ve yorumcuları ise Yusuf Kenan Çalık, Giray Bulak ve İlker Yağcıoğlu olacaklar.

EURO 2016 Keyfi, TRT 1 Youtube Kanalından da izlenebiliyor!
Ayrıca, TRT 1 izleyenleri, 10 Haziran-10 Temmuz arasındaki Euro 2016 karşılaşmalarının fragmanlarını, maç özetlerini ve her türlü maç görüntülerini TRT 1 YouTube kanalından eş zamanlı takip edebilecek.