Hedefli bir sezona başlamada, plan ve programın çok önemli olduğunu söyleyen Ergin Ataman, ‘’Biz bu hedefle başladık sezona ve mantıklı bir bütçe kurduk. Bu bütçe ile iyi bir transfer dönemi geçirdik. Bir takımın başarısı transfer döneminden geçiyor. Siz aldığınız bütçeyi kötü kullanıp yanlış bir takım kurarsanız ondan sonra dünyanın en iyi hocasını da başına getirseniz sonuç elde edemezsiniz. Biz teknik kadromuzla ekibimizle çok iyi bir analiz yaptık ve elimizde Avrupa şampiyonluğu için hovarda kullabilecek bir bütçe olmadığı için çok ince eleyip sık dokuyarak iyi bir transfer dönemi geçirdik’’ dedi.

‘’ODEABANK BİZE NEFES ALDIRDI’’

Odeabank’ın spornsor olması sayesinde hem takımın hem de kulübün rahat bir nefes aldığını belirten Ergin Ataman, sezon başında yapılan anlaşma sonucunda oyuncuların ücretlerinin direkt sponspor tarafından hesaplarına yansıtıldığını söyledi.

Engin Ataman, ‘’Takımın transfer bütçesinin yüzde altmışının sponsporluğunu yapan Odeabank’ın bu bedeli direkt olarak oyunculara iletmesini sağladık ve özellikle de sponsorluk anlaşmasındaki maddeye bu paranın bir anda verilmesini değil de aydan aya verilmesini direkt oyunculara yatırılmasını koydurduk. Bu tabii ki bize çok ciddi anlamda nefes aldırdı. Kalan yüzde kırklık bölümde zaman zaman aksamalar oldu olmadı değil, kulübün içinde bulunduğu bir durum var ama o yüzde kırklık bölüm de baktığınız zaman 6 milyon Doları’ın yüzde altmışı 3.5 milyon Dolarediyor. Geriye 2.5 milyon Dolar kalıyor. Geçmiş yıllarda 10-15 milyon Dolar’lık bölümü bir şekilde kapatmak zorunda olan yönetimin de 2.5 milyon Doları’ı kapatması da rahat oldu’’ dedi.

‘’EUROLEAGUE’DE BU BÜTÇE İLE YOLA ÇIKAMAYIZ’’

Galatasaray Kulübü’nün basketbol takımı için kasasından çıkan para bir futbolcunun parası bile olmadığının üstüne basan Ergin Ataman, ‘’Onun için de bu bütçenin mantıklı bir şekilde artmaması için de bir sebep yok. Çünkü Euroleague’de bu bütçe ile yola çıkamayız 30 maçlık bir maratonda. Gerek Euroleague’in sağlayacağı maddi kaynaklar, 30 maçlık bir serinin ve ligi de bahsettiğiniz zaman kendi sahanızda 40 maç yapacaksınız bu sene. Önümüzdeki yıl Türkiye’yi Avrupa kupalarında en büyük arenada temsil edecek olan Galatasaray basketbol takımı. O zaman taraftarımız da futbol formasından önce basketbol forması alırsa, basketbol olarak bizim de kulüpteki gücümüz çoğalır.
Başkanımız Dursun Özbek'in karşısında gittiğimiz zaman birizm ekonomimiz bu deriz. Biz kendi ekonomimizi başabaş çok rahatlıkla getirebiliriz. Yeter ki bu kaynaklar bize aktarılsın’’ diye konuştu.