İstanbul'da düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu 2016 Türkiye Şampiyonası Milli Takım Avrupa seçmelerinde ikincilik madalyası alan Nazlı Odabaş, böylelilkle ay yıldızlı formayı giymeye hak kazandı. Böylece Odabaş, Mayıs ayı sonunda gerçekleşecek Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek. Odabaş, 24 saatini vücut geliştirmek için feda ediyor ve bu işte kararlı.

Yarışmada Bayanlar Bikini Fitnes 1.72 ve üstü kategorisinde ikinci olan Nazlı Odabaş, fiziksel gelişimini düzenli uykumaya, dikkatli beslenme ve antrenmanlara borçlu olduğunu dile getiriyor. 9 yaşında atletizm yaparak spora merhaba dediğini, 20 yıllık atletizm hayatından sonra kilo almak amacıyla fitness yaptığını belirten Odabaş, iki yılda vücudunu kasa çevirdiğini söyledi. Kaslı bir kadın olmaktan mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu vurgulayan Odabaş, “Yarışmalarda jüri kas yoğunluğuna bakmıyor. Kadınlarda feminen görünüme önem veriyor. Kadınsı hatlar ve kas bütünlüğüne puan topluyorsunuz. Avrupa şampiyonasına iyi hazırlanmak istiyorum. Ülkeme derece getirmeyi hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

2015 yılı çiftler Türkiye şampiyonasında, aynı zamanda tekli yarışmalarda da birçok madalyası bulunan sporcunun, kaslı görünmek için ağırlık kaldırmaktan daha çok, düzenli uyku ve beslenmenin daha önemli olduğunu vurguladı.