11 Haziran Cumartesi EURO 2016 Grup Maçı İNGİLTERE RUSYA : 1-1
0 – 15 
İngiltere oyuna hızlı başladı ve topa en fazla olan taraf oldu. Rusya ise rakibini kendi alanında karşıladı. Dyzuba ise ileride kalarak savunmaya katılmadı. Kalabalık bir şekilde rakip yarı alanda bulunan İngiltere geriden savunma arkasına atılan topu Kane indirdi ve yay üzerini boş bırakan Rusya’ya karşı pozisyon buldular. Ceza alanı içerisinde de rakibine oldukça çok boş alan bıraktı Rusya. İngiltere ise bu boş alanları değerlendirerek sol ve sağ kanat hücum organizasyonlarıyla 2 kez etkili oldu ve pozisyonlar buldu. Topa tamamen hakim olan İngiltere ofansif kadrosuyla yüksek tempoda sıkça hücuma çıkarak rakibini ilk dakikadan itibaren zor durumda bıraktı. 2 kez korner atışı kullanan İngiltere birinde etkili olurken diğer korner atışını rakip Rusya karşıladı.

16 – 30 
Rusya sağ bölgeden kullandığı uzak serbest vuruşu olumlu kullandı ve kafa vuruşu rakipte kaldı. İngiltere savunma geçişlerinde 4-1-4-1 düzenini aldı. Rusya 1. bölgeden hücuma çıkışlarda uzun paslar denedi fakat birçoğu rakipte kaldı. İngiltere yüksek tempolu oyununu devam ettirerek sağ ve sol koridorları etkili kullanmaya devam etti ve etkili pas bağlantılarıyla pozisyona girdi. Kendi yarı alanından kullandığı taç atışı sonrası tek pasla hızlı hücuma çıkan İngiltere, Sterling ile birlikte net fırsat yakaladı. Sterling ise kaleyi karşısına aldığında vurmakta geciktiği için pozisyon sonuçsuz kaldı. İngiltere topla oynama oranlarında ezici bir üstünlüğe sahip oldu. Rusya’nın yay üzerini boş bırakma zaafiyeti üzerine İngiltere tekrar pozisyona girdi. Kane ile golü buldular fakat ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. 

31 – 45 
Rusya’da bloklar arası mesafesi uzak olduğu için kompakt olamadı. İngiltere sağ kenar hücumunda orta yapmayı tercih etmeyerek yay üzerindeki boş alana pas atmayı tercih etti. Rooney bu boş alanı değerlendirdi ve kaleyi cepheden görerek etkili şut gönderdi fakat pozisyon olumlu sonuçlanmadı. İngiltere son dakikalara doğru hücuma çıkarken rakip alanda 8 kişiyle bulundu Rusya ise Dyzuba hariç tüm hatlarıyla kendi yarı alanına çekildi. Son olarak Rooney oyunu iki yönlü oynayarak hem hücumda hem savunmada takımına oldukça çok katkı sağladı ilk yarıda.

46 – 60 
Biri sol kenar yakın mesafeden diğeri ise kaleyi cepheden gören bir mesafeden serbest vuruş kullanan İngiltere sonuç alamadı. Rusya kendi alanında kaptığı toplar sonrası hızlı hücuma çıkmak istese de ileride çoğalamadı. Dyzuba 3. bölgede her ne kadar çaba gösterse de destek gelmediği için çabası yetersiz kaldı. İlk yarıda hiç serbest vuruş kullanmayan Rusya bu dakikalar içerisinde 3 serbest vuruş kullandı ve üçünde de etkili oldu.

61 – 75 
İngiltere maç başından itibaren sürdürdüğü yüksek temposuna bu dakikalarda da muazzam bir şekilde devam etti. Rusya ise geriden uzun toplarla hücuma çıkma anlayışına devam etti fakat hiçbir sonuç elde edemedi. Sol bölgeden etkili gelen İngiltere dönen top sonrası Rooney’in yay üzerinden vuruşu direkten döndü. Daha sonrasında tekrar gol fırsatı yakalayan İngiltere’nin bir kez daha topu direkten döndü. Yakın serbest vuruşta Erik Dier’in mükemmel kullandığı serbest vuruşta golü buldu İngiltere. 

76 – 90 
Gol sonrası baskısını daha da arttıran İngiltere rakibini iyice bunalttı ve pozisyonlar buldu. Rusya ise oyundan tamamen düştü son dakikalara doğru. Rusya’nın rakip alanda kaybettiği top sonrası Sterling ile hızlı hücuma çıkan İngiltere, Sterling’in tercihinde gecikmesi sonucu etkili olamadı. Rusya 90’2 de rakibin duran top dönüşünde sol kanattan gerçekleştirdiği hücumda Berezutsky ile golü buldu. Deyim yerindeyse kaptan gemiyi kurtardı.

Genel Değerlendirme
İngiltere karşılaşma boyunca son derece göze hoş gelen bir futbol sergiledi. Galibiyeti de hak etti diyebiliriz. Fakat Rusya’nın son dakikada bulduğu gol bütün dengeleri değiştirdi. Tabi ki futbol böyle anlarla güzel.