Katalonya Yüksek Adalet Divan'ında babasıyla birlikte vergi kaçırma suçuyla yargılanan Messi'ye mahkeme çıkışı toplanan grup hırsız diye bağırdı.

Vergi kaçakçılığı davasında savunma veren Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi, olaylar hakkında hiçbir bilgisi olmadığı belirtti. Mali konularla babasının ve avukatının ilgilendiğini belirten Arjantinli süperstar, sadece sponsorluk sözleşmeleri imzalayıp fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Messi mahkemede şu ifadeleri kullandı:

"Kendimi futbol oynamaya adadım. Mali konularda babama ve avukatıma güvendim. Beni kandıracakları veya dolandıracakları hiç aklıma gelmedi. Bu konular hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim ve benim ilgi alanımda değil. Tek bildiğim sponsorlarla sözleşme imzaladım ve gerekli yerlerle fotoğraf çektirdim. Hiçbir şey okumadım ve sormadım. 10 sene öncesinde bir notere gitmiştim ve ne olduğuna dair bir fikrim yoktu."
Yıldız oyuncunun babası Jorge Messi ise oğlunu savunarak onun bu olayların dışında olduğunu belirtti. Baba Messi, "Her zaman oğlumun hayatını kolaylaştırmaya çalıştım. O bir şey bilmiyor. 2006'da ona bir sözleşme imzalaması gerektiğini söylemiştim" ifadelerini kullandı.