Şampiyonada Türkiye’yi, geçen yıl Klassis Golf sahasında düzenlenen Porsche Türkiye turnuvasının kategori birincilerinden oluşan 5 kişilik takım temsil etti

Doğuş Otomotiv Porsche tarafından geçen yıl Türkiye'de ilk kez düzenlenen Porsche Golf Turnuvası’nın kategori birincilerinden oluşan Türk Takımı’nın da katıldığı Porsche Golf Cup turnuvasının dünya finalleri 09-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya’nın Mayorka Adası’nda gerçekleşti. 

Mayorka’da düzenlenen 3. Porsche Golf Cup Dünya Finali, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Arabella Golf Son Vida ve Club de Golf Alcanada’da gerçekleştirilen Dünya finali öncesinde Porsche tarafından yeni bir rekora imza atılarak 16 ülkede 152 yerel turnuva düzenlendi. Yerel turnuvalarda birincilik ipini göğüsleyen 77 amatör golfçu 3. Porsche Golf Cup Dünya Finali’nde yarışmaya hak kazandı.

Porsche Golf Cup Dünya Finali’nde, Tayvan takımı son şampiyon ülkeler olan Güney Kore (2015 şampiyonu) ve Japonya'yı (2014 şampiyonu) geride bırakarak Uluslar Kupası'nın sahibi olurken, ikinci Güney Kore ve üçüncü de Japonya takımları oldu. Bireysel müsabakalarda ise, kadınlar Gross kategorisinde Almanya'dan Laura Oker'in, erkekler Gross kategorisinde yine Almanya'dan Gunar Petersen birinci oldu. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan turnuvada oyuncuların hiçbiri bu yılın Hole in One ödülü olan Porsche 718 Boxster S’yi kazanamadı. Porsche Golf Cup turnuvasının diğer golf turnuvalarından farkı olan bir diğer dikkat çekici özelliği ise Mayorka'daki sahanın yüzde 40'ında handikapların tek rakamlı olması ve en az dört oyuncunun artı handikap sahibi olması.

Türkiye takımını, geçen yıl Temmuz ayında, İstanbul Golf Kulübü işbirliği ile Porsche Türkiye tarafından düzenlenen seçmelerde Erkekler Gross ve Kadınlar Gross kategorilerinde birinci olan Selahattin Özdoğan ve Özlem Ispartalıgil ile karışık A, B ve C kategorilerinde birinci olan Melih Kura, Doğan Özdem ve Muhsin Bayramoğlu’dan oluşan Türk Takımı temsil etti. 

Turnuvada katılımcılar ve misafirler Mayorka Adasını da keşfetme fırsatı buldu. Eski bir taş ocağında düzenlenen karşılama akşamında, tüm takımların bir tören ile tanıtılmasının ardından Güney Kore takımı, geçen yıl kazandığı birincilik ödülünü bu yılın binicisine devretmek üzere teslim etti. Turnuvanın ikinci gününde katılımcılar için yıldız tasarımcı Phillipe Starck tarafından tasarlanan ve şık Port Adriano marinasında yer alan "Coast" restoranında bir davet verildi. Öte yandan yeni 718 Boxster da dahil olmak üzere en yeni Porsche modellerinin test edildiği Porsche Driving Experience etkinliği de katılımcılardan yoğun ilgi gördü. 
Turnuva’da kazananlara ödüllerini takdim eden Porsche AG Deneyimsel Pazarlama Direktörü Oliver Hoffmann yaptığı konuşmasında, "Dünya Finali'ne katılmaya hak kazanan müşterilerimizin tutkusuyla turnuvaya olan ilgi her geçen gün artıyor ve daha da çok yaygınlaşıyor. Bu etkinlikte de farklı ülkelerden gelen katılımcıların golf tutkusunu nasıl paylaştıklarını görmek, bizleri çok mutlu etti" dedi.

Porsche tarafından uluslararası çapta düzenlenen Porsche Golf Cup, markanın en büyük organizasyonları arasında yer alıyor. Her ülkenin yerel turnuvalar sonrasında oluşturduğu takımlar, Porsche Golf Cup World Final’da ülkelerini temsil ediyor. 

Turnuva Hakkında
- Vuruş sayısı: 36 çukur, Stableford, 6 sınıf
- Toplam puan: kadınlar ve erkekler
- Net puan: 3 karma sınıf
- Uluslar Kupası
- 3 handikap sınıfı (sınıf A: +2,5-8,9; sınıf B: 9,0-17,9; sınıf C: 18,0-36,0)

2016 Porsche Golf Cup Dünya Finali sonuçları:
Uluslar Kupası (net): 1. Tayvan, 2. Kore, 3. Japonya
Kadınlar ikili (toplam): 1. Laura Oker (Almanya), 2. Mari Nagumo (Japonya), 3. Hyo Sun Kim (Kore)
Erkekler ikili (toplam): 1. Gunar Petersen (Almanya), 2. Dominik Senn (İsviçre), 3. Brent Paterson (Yeni Zelanda)
Karma ikili (net), handikap sınıfı A (+2,5-8,9): 1. Rubén González (Meksika), 2. Mari Nagumo (Japonya), 3. Seong Gwon Sa (Kore)
Karma ikili (net), handikap sınıfı B (9,0-17,9): 1. Chih-Sung Chi (Tayvan), 2. Shih-Wei Yeh (Tayvan), 3. Heui Deok Kim (Kore)
Karma ikili (net), handikap sınıfı C (18.0-36.0): 1. Fujio Fujimura (Japonya), 2. Chiung-Ling Chang (Tayvan), 3. Maxime Hericault (İsviçre)