Şimdi, St.Tropez-La Fourmigue-Giraglia ve Genoa kentinde sonlanacak olan 240 deniz mili uzunluğundaki yarış için nefesler tutuldu. Arkas Spor Kulübü’nün yelken takımı Arkas Sailing Team, zorluk derecesi yüksek ve son 50 yılın en ünlü yarışlarından birisi olan St. Tropez Giraglia Rolex Cup’ta ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Takım, 15 Haziran’da start alacak büyük yarış öncesi 3 gün süren koy yarışlarında, 56 tekne arasından sıyrılarak IRC sınıfında 3.lük derecesi elde etti. Şimdi, St.Tropez-La Fourmigue-Giraglia ve Genoa kentinde sonlanacak olan 240 deniz mili uzunluğundaki yarış için nefesler tutuldu.

Katıldığı ilk uluslararası yarışta aldığı birincilikle Türkiye’deki başarısını uluslararası sulara taşıyan Arkas Sailing Team; yine zorluk derecesi yüksek, uluslararası pretijli bir yarışta ülkemizi temsil ediyor. 

10 – 18 Haziran tarihleri arasında St Tropez, Fransa ve San Remo, Geno, İtalya’da gerçekleşecek olan Giraglia Rolex Cup’a hızlı bir başlangıç yapan Arkas Sailing Team, 12 Haziran tarihinde 56 teknenin katıldığı koy yarışlarında IRC sınıfında 3.lük derecesi elde ederek önemli bir başarıya imza attı. 

Rolex sponsorluğunda Italyan Yacht Club ve Saint Tropez Societe Nautique tarafından düzenlenen Giraglia Rolex Cup, son 50 yılın en ünlü yarışlarından birisi olarak adlandırılıyor. 3 gün St Tropez’de ‘inshore’ ve devamında 240 deniz mili ‘offshore’ yarışlarını kapsayan mücadeleye Arkas Sailing Team; Altuğ Şenermen, Fikret Oral, Sergen Birincioğlu, Serhat Altay, Serkan Yapan, Tayfun Erey, Tolga Yağlı, Tuğrul Elbirler, Onur Tok, Onur Pekçetin ve Yiğit Can Gülle’den oluşan kadrosuyla katılıyor.

En önemli yarış St. Tropez’de 15 Haziran’da start alacak
Giraglia Rolex Cup’ta IRC A Grubu’nda yer alan Arkas Sailing Team; 15 Haziran’daki büyük yarış programına bağlı olarak, 12-13-14 Haziran tarihlerinde St.Tropez kentinde gerçekleşen inshore yarışların ilkinde aldığı başarılı derece ile büyük yarışa doğru ilerliyor. Son ve en büyük yarış için start 15 Haziran’da verilecek. Yarış rotası: St.Tropez-La Fourmigue-Giraglia ve Genoa kentinde sonlanacak. Yarışın uzunluğu 240 deniz mili olacak. St.Tropez’in tarihi limanından başlayacak olan rotada Ligurian denizi’ni aştıktan sonra Giraglia’ya dönülecek. Issız kayalıklardan ve değişen hava koşullarından geçen takımlar kuzey Corsica’ya doğru ilerleyecek ve yarış İtalya’nın tarihi Genoa limanında son bulacak.

Arkas Sailing Team; tamamen profesyonel bir takım olarak, katılacağı tüm yarışlarda olduğu gibi Giraglia Rolex Cup’a da aynı titizlik ve disiplinle hazırlandı. Kara antrenmanından deniz antrenmanına, beslenmeden günlük alışkanlıklara kadar disiplin bir programa bağlı olan Arkas Sailing Team’in en önemli hedefi yine ülkemizi uluslararası sularda en iyi şekilde temsil etmek ve başarıyla dönmek.

ARKAS SAILING TEAM HAKKINDA
Altuğ Şenermen, Fikret Oral, Sergen Birincioğlu, Serhat Altay, Serkan Yapan, Tayfun Erey, Tolga Yağlı, Tuğrul Elbirler, Onur Tok, Onur Pekçetin ve Yiğit Can Gülle’den oluşan takımın en önemli özelliklerinden birisi, ekip üyelerinin profesyonel yelkenci olması. Arkas Sailing Team, Kendi teknesi ile 2010 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği; 2011 yılında BAYK Kış Trofesi ikinciliği, Deniz Kuvvetleri Kupası üçüncülüğü, Uluslararası Marmaris Yarış Haftasında ikinciliği; 2012 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği, Çakabey Kupası birinciliği ve Deniz Kuvvetleri kupası ikinciliğinin yanı sıra 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Arkas BAYK CUP şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca Arkas Sailing Team 2014’te BAYK The Marmara Kış Trofesi’nde daha sonra da TAYK(Türkiye Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası’nda birinci oldu.2015 yılında ise CFM BAYK 2015 Kış Trofesi, Turkcell sponsorluğunda düzenlenen BosphorusCup ve Ağustos ayında gerçekleşen Arkas -Milta Marina Cup’ta birinci olduAyrıca Arkas Sailing Team, 2015’te katıldığı ilk uluslararası yarışta kazandığı birincilik kupasıyla gurur kaynağı oldu. Arkas Sailing Team, 22 ülkeden 115 teknenin ve binin üzerinde sporcunun katıldığı Rolex Middle Sea Race’de, IRC1 ve IRC 3 sınıfında 1. ve genel toplamda da 5. sıraya yerleşerek önemli bir başarıya imza attı.