Güney Kore’de bulunan Jeonju kenti, 415,6 Mbps ortalama ile 2020 yılında dünyanın en hızlı 5G teknolojisine sahip şehri olarak belirlendi. Güney Kore’de yer alan öteki şehirlerden takriben yüzde 15 daha seri indirme hızına sahip olan Jeonju, yükleme hızı konusunda beklentileri ne yazık ki karşılamıyor.

2020 yılının ilk 5G deneyim raporu yayımlandı

Listenin ikinci sırasında yer alan ve Tayvan şehri olan Hsinchu, 360,1 Mbps indirme hızıyla dikkat çekiyor. Hsinchu, her ne dek Jeonju ile aralarında 55 Mbps ayrım olsa da listenin sonunda yer alan Calgary adlı şehrin 2 katı 5G hızına sahip.

Türkiye’de ilk 5G böyle görüntülendi
Türkiye’de birincil 5G böyle görüntülendi

Türkiye 5G'ye geçişi heyecanla beklerken, teknolojinin test edilmeye başladığı ortaya çıktı. SDN Kurucusu Hakkı Alkan 5G teknolojisinin görüntüsünü paylaştı.

Hem Jeonju keza de Hsinchu’nun indirme hızları ülkelerin ortalamalarından oldukça yüksek. En seri 5G indirme değerine sahip olan Güney Kore, Jeonju kentindeki indirme hızından 54,6 Mbps daha düşük olan 361 Mbps ile karşımıza çıkıyor. En seri 5G teknolojisine sahip ikinci ülke olan Tayvan ise en süratli indirme değerine sahip şehrinden 50,2 Mbps düşük indirme hızına sahip. Tayvan genelinde 309,9 Mbps ile indirme yapabilen kullanıcılar, en yüksek 849,5 Mbps değeriyle karşılaştı.

863 Mbps anlık indirme hızıyla en yüksek değere sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri, sıradan 22 Mbps doldurma hızına sahip. 5G video konferans deneyimi konusunda Hollanda ve Tayvan  84 puan ile birinciliği paylaşıyor. İkinci sırada yer alan Güney Kore ise 82.7 puan ile dikkat çekiyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/2020-yilinin-ilk-5g-deneyim-arastirma-raporu-yayimlandi
Yorumlar

Kategori Haberler