Yazılım ve otomobil son yıllarda birbirine yapış yapış iki kavram oldu. Bir aracın teknik özellikleri değin sunduğu yazılımsal kolaylıkları da dikkate alıyoruz. Apple ve Google bu talebe bir yanıt olarak Android Auto ve Apple CarPlay özelliklerini kullanıcılarına sunuyor. Android kullanıcılarının tercihi olan Android Auto, Honda Civic 2022’te yükseltme kapsamında kablosuz olarak çalışabilecek.

Vasıta içi yazılımların telefona kablo ile bağlanması kimisi için bir eksikti. Araçlardaki tabletlerin kablosuz desteklememesinden kaynaklanan bu eksik ağır ağır ortadan kalkıyor. Kablo gerektiren araçların sayısı gittikçe azalıyor, bu rakam ilerleyen yıllarda daha da azalacak. Honda Civic de Android Auto’yu kablosuz olarak kullanmamıza izin verecek.

Ama bu özelliği edinebilmek için stok olarak 8 inç olan araç içi ekranı 9 inç HD olan seçeneğe desteklemek gerekecek. Aracın fiyatıyla ilgili hiçbir data mevcut olmadığı için bu yükseltmenin ne kadara mâl olacağını bilmiyoruz.

Eğer aracınızda Android Auto özellikleri kablosuz olarak çalışamıyorsa bunu sağlayan yükseltmeyi yurt dışında 1000 dolara kadar çıkan fiyatlarla alabiliyorsunuz. Honda Civic’in yükseltme seçenekleri uygun fiyatlı olursa bir masraftan kurtulmuş olabiliriz.

Düşük faizli kredi fırsatıyla Honda Civic 2021 fiyatları

Motosikletleri dek otomobilleri ile de tanınan Honda, bu sene Civic serisini yeniledi. İşte Yenilenen serinin üç alt modeliyle Honda Civic 2021 fiyat listesi.

Honda Civic 2022 ile ilgili bir fiyat bilgisi şu an bulunmuyor. 2022 modeli bu sene içinde Honda bayiilerinde satışa çıkacak. Araçla ilgili yayınlanan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Android Auto nedir?

Adından da anlaşılabileceği gibi araç içi tabletler için tasarlanmış bir Android ürünüdür. İlk olarak 2015 yılında karşımıza çıktı ve hala etkin olarak geliştiriliyor. Android Auto; Tezgâhtar, Haritalar, Spotify ve internette arama gibi vasıta içinde yardımı dokunabilecek özellikleri bünyesinde barındırıyor. Aktüel otomobillerin adeta hepsinde Android Auto özelliğini görüyoruz. Aracı telefonla eşleştirebilmek için kablo kullanılıyor, bir süredir kablosuz ile bağlantıya da izin verilmekte. Tabii bunun için araçtaki tabletin kablosuz temas destekliyor olması gerekli.

 

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/2022-model-honda-civic-dikkat-ceken-yenilik
Yorumlar

Kategori Haberler